Route langs Bassin van Arcachon

Het Bassin van Arcachon met zijn oesterkwekerijen is een fenomeen in Frankrijk. Langs het hele bassin vind je haventjes waar die glibberige beestjes worden gekweekt. Volgens de bewoners aan het bassin natuurlijk de beste oesters van Frankrijk. De route vanaf Lège Cap Ferret naar Cap Ferret met zijn leuke oesterdorpjes als Le Canon, L’Herbe, Arès en La vigne is werkelijk een lust voor het oog. De oesterhuisjes zijn over het algemeen goed onderhouden en de cabanes waar je een paar oesters kan wegslurpen met een glas koude witte wijn zijn gezellig en sfeervol.

Arès is een leuke klein plaatsje met leuke winkeltjes en een oesterhaven. Andernos les Bains is een mooie badplaats met een pier en veel restaurants. Vanaf Andernos les Bains vervolgen we de reis richting Biganos. Deze plaats heeft een leuk haventje met vissershuisje gemaakt van hout en geschilderd in allerlei vrolijke kleuren. Het onderhoud van sommige huisjes kan beter. Bij een groot houten paviljoen kan je oesters eten. helaas tijdens ons bezoek gesloten al stond er op het bord dat ze open waren. Het plaatsje zelf stelt niet zoveel voor, de benodigde winkels als een bakker en een pharmacie zijn aanwezig maar verder moeten ze het denk ik hebben van het haventje wat betreft toerisme.

We vervolgen onze weg richting Arcachon en komen in Gujan-Mestres. Dit is de oesterplaats van het bassin. Er zijn maar liefst 7 oesterhavens te vinden. Sommige zijn goed en netjes onderhouden anderen weer niet en zijn eigenlijk geen bezoek waard.

In La Teste- de- Buch eigenlijk hetzelfde verhaal, sommige cabanes zijn opgeknapt en gezellig, andere weer niet. In deze haven liggen wel de bekende Pinasses, de platbodembootjes die kenmerkend zijn voor het bassin. Na deze lange tocht picknicken we in de haven met Poulet Roti en rode wijn om vervolgens onze reis te eindigen in Arcachon.

Een reactie op “Route langs Bassin van Arcachon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s