Compote van Bonne Maman

Bonne Maman

Naar Frankrijk op vakantie gaan betekent onder andere lekker weer, lekker eten en drinken, een bezoek brengen aan de plaatselijke markt en ook zeker langs de supermarché. Deze zijn voor ons Nederlanders een fenomeen. De afdeling verse vis is een plaatje met zijn grote hoeveelheden garnalen, moten zalm, kreeften en andere schelpdieren. Op de kaas en charcuterie-afdeling kan je uren rondkijken zoveel is er te zien en ruiken.

Ook ik vertoef graag in zo’n grote Franse supermarkt en sla daar zeker ook het een en ander in. We kopen er zelfs fietsen en tuinmeubelen want ja dat kan ook in de grote Franse supermarkt. Tijdens ons laatste bezoek aan Frankrijk viel mijn oog opeens op een vitrine met daarin Bonne Maman verpakkingen die ik niet kende. Het bleken twee kleine glazen potjes te zijn met daarin een compote. Er stonden vier verschillende smaken uitgestald namelijk, peren, appel met vanille, perzik en abrikoos en aardbei en framboos, die laatste kocht ik onder andere.

Thuis werd het de volgende ochtend uitgeprobeerd in de Fromage Blanc. Lekker smakelijk, niet te zoet en een goede dikte heeft de compote. Dit geldt ook voor de perzik en abrikozen compote. De appel en peren smaak hebben we ook uitgeprobeerd en leek erg op de Hollandse appelmoes/ perenmoes.

De perzik en abrikoos compote is een blijvertje en zal zeker de volgende keer dat we in Frankrijk zijn weer gekocht gaan worden. Naast deze vier smaken zijn er nog ananas met rum en appel met kaneel compote. Die eerste is ook het proberen waard mits ik die tegenkom in de supermarkt. De potjes kunnen, als ze leeg zijn, fungeren als waxinelichthouder.

Deze producten zijn jammergenoeg NIET in Nederland te koop maar misschien dat dat wel gaat komen. Meer informatie staat op de Franse website van Bonne Maman. Daar is trouwens nog veel meer leuks en nieuws op te vinden.

www.bonnemaman.fr

 

2 reacties op ‘Compote van Bonne Maman

 1. Klinkt heerlijk Mireille! We hebben de vakantie nog niet achter de rug, dus deze kunnen op het boodschappen lijstje erbij! Ik neem zelfs allesreiniger mee naar huis uit Frankrijk, tenminste áls ik hem kan krijgen. Het merk hebben we hier ook maar niet díe geur…😂
  Fijne dag!

  Like

 2. ANDROS is het bedrijf dat onder de naam Bon Maman o.a confitures, moes en sappen op de markt brengt. Het bedrijf is de kurk waarop de omgeving van Biars sur Cere economisch op drijft. Veel grondstoffen worden van elders geïmporteerd.
  Gebrek aan werkgelegenheid in deze streek drijft veel mensen aan lopende bandwerk in deze onderneming.

  Men maakt gebruik van de typische traditionele hoekige Franse jampotjes met geruit doekje, nu vervangen door dit motief op de deksel.
  Bon Maman komt met kwaliteitsproducten op de markt en mikt op het hogere segment van de afnemers.
  P.S. Ik gebruik lege potjes voor mijn honing !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s