Trois Jours d’Aznavour in Theater de Roode Bioscoop in Amsterdam op 24, 25 en 26 oktober

Drie dagen lang kan je gaan genieten van muziek van één van de grootste Franse muzikanten, Charles Aznavour. Officieel  niet van Franse bodem deze rasartiest maar hij heeft toch, samen met nog andere Franse topartiesten, de Franse muziek op de kaart gezet. Er gaat een ode gebracht worden aan dit icoon middels zijn prachtige muziek en nummers die hij schreef en met verhalen uit zijn soms tragische leven.

aznavour.-jeune-homme.jpg

Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. De zangers Philippe Elan, Katell Chevalier, Flip Noorman en Britta Maria vieren zijn muziek en leven. Zijn rijke oeuvre zal 3 dagen lang worden bezongen door deze zangers met een band onder leiding van pianist Maurits Fondse en violist Sietse van Gorkom van het Red Limo String Quartet.

e2rh4z79bep01

Ze spelen de prachtigste chansons van Aznavour en vertellen over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten, zijn schrijftalent, hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf, zijn volhardendheid en zijn uiteindelijke triomf. Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, la Mama, Emmenez-moi, Comme ils disent naar Les Comédiens.

Trois Jours d’Aznavour | 24, 25 en 26 oktober | Theater de Roode Bioscoop | Haarlemmerplein 7 | Amsterdam

Meer info over Trois Jours d’Aznavour in de Roode Bioscooop: https://www.roodebioscoop.nl/Laboratoire-/901-Trois-jours-dAznavour

La Bohème, één van de nummers die te horen zal zijn tijdens Trois Jours d’Aznavour in Theater de Roode Bioscoop in Amsterdam op 24-25 en 26 oktober. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s