Franse ambiance tijdens Dejeuner sur l’herbe op 22 september in Amstelveen + actie

Ruik de geur van knapperig stokbrood en zelfgebakken crêpes. Geniet onder het genot van een glas wijn en een stuk Franse kaas van Franse chansons of strijk neer aan één van de vele bistrozitjes. Voel je nog even in het Franse land tijdens de vierde editie van het Franse Food evenement Déjeuner sur l’herbe. Het Stadsplein in Amstelveen wordt op zondag 22 september ondergedompeld in een Franse ambiance.

Vanuit diverse Franse rollende keukens kun je genieten van authentieke hapjes. een aantal Citroën HY-bussen (lees mijn artikel over deze hippe foodtrucks) bieden een mooi assortiment aan Franse delicatessen. Denk aan crêpes, knoflookworst, kazen en diverse andere Franse hapjes. Alles wordt vers bereid. Naast het eetgedeelte is er natuurlijk ook Franse wijn te proeven.

SdF_01

De Franse picknick is gratis te bezoeken vanaf 11.00 uur (sluit om 20.00 uur) en is te vinden in het stadshart van Amstelveen op het Stadsplein. Onder het Stadsplein bevindt zich een parkeergarage.

 

Het Dejeuner sur l’herbe is een klein culinair event dat een aantal keer per jaar terugkomt op diverse locaties zoals Amstelveen, Amsterdam en dit jaar ook in Laren.  Afhankelijk van het seizoen is er een aangepast menu denk aan raclette, crêperie, Bretonse grill en Bruno’s Burger. 

SdF_04

Organisator is Bruno Béchard, geboren en getogen op Franse bodem. Hij trok vanuit Bretagne noordwaarts voor liefde en werk naar het land van de voorvaderen van Citroën; Nederland. Bruno Béchard en zijn vrouw Astrid Béchard zetten hun ervaring bij multinationals sinds enige jaren om en voort in Souvenirs de France. Met oog voor kwaliteit en hart voor het MKB kopen de Béchards in bij 40 kleine ambachtelijk werkende Franse producenten/ families. Souvenirs de France levert geen “lopendeband-werk”, maar juist ouderwets ambachtelijk bereid voedsel; slow-food. Een genot voor de smaakpapillen.

SdF_03.jpg

Met hun delicatessen willen ze vooral een culinair hoogwaardig product leveren, met aandacht voor de klant en de gast. Vanuit de `gebroeders HY`, Léon, Louis, Victor, Antoine en Guillaume, en hun kleine zusje, 2cv Marie, verzorgt Souvenirs de France catering van culinaire kwaliteit in een ouderwetse relaxte sfeer die in de huidige gehaaste maatschappij soms verdwenen lijkt. Met rollende keukens is de missie van de Béchard, Nederlanders als een Francofiel  laten genieten van de beste produits du terroir.  En de bezoekers inspiratie meegeven en ingrediënten bieden die zij thuis zelf lekker kunnen klaarmaken.

Voor de lezers van dit blog is er een leuke actie opgezet. Laat de foto hieronder zien bij de kassa en je krijgt korting op verschillende kaarten. Een Familie kaart kost dan 30 euro + Kids kaart is gratis twv 5 euro. Een Dubbele kaart kost dan 55 euro ipv 60 euro en een groepskaart kost dan: 3 kaarten 82 eur ipv 90.

Voorverkoop.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: