Meer Franse chansons in de TOP 2000

De Alliance Française van Zutphen doet een oproep om meer Franse chansons in de TOP 2000 te krijgen. In 2018 stonden er maar 9 chansons in de hele Top 2000. Dat kan toch anders vindt de Alliance Française Zutphen en wij toch ook eigenlijk??? of niet!

Weet je welke nummers er in stonden?

nr. 278 Ne Me Quitte Pas Jacques Brel, nr. 296 Formidable Stromae, nr. 407 Une Belle Histoire Michel Fugain, nr. 476 Papaoutai Stromae, nr. 1113 Alors On Dance Stromae, nr. 1455 Tout Les Memes Stromae, nr.1489 Les Lacs Du Commemara Michel Sardou, nr. 1650 Casser La Voix (live) Patrick Bruel, nr.1735 Nathalie Gilbert Becaud

Charles Aznavour ontbreekt, maar hij staat er in met twee Engelstalige nummers; “She” en “Yesterday When I Was Young”. Waar is “Margot” van Brassens?

Laten we er samen voor zorgen dat er meer Franse chansons in de Top 2000 van 2019 komen! Vanaf begin december kan je je stem uitbrengen via https://www.nporadio2.nl.

Om inspiratie op te doen kan je de Facebook pagina van Alliance Francaise Zutphen volgen.

Welke Franse chanson zie jij graag terugkomen in de TOP 2000?

6 reacties op ‘Meer Franse chansons in de TOP 2000

  1. Jullie zien volgens mij één prachtig half-Frans nummer in de lijst over het hoofd. Laat me / Vivre van Alderliefste met Ramses Shaffy en Liesbeth List stond in 2018 op nummer 470. Ik reken deze in ieder geval wel mee :). Toen ik verder zocht kwam ik er nog twee tegen: op 577 staat ook nog Non je ne regrette rien van Edith Piaf en op 1149 Poppys met Non, non, rien n’a changé. Nog steeds te weinig maar dit scheelt alweer.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s