Lancering nieuwe Peugeot e-208

Afgelopen week was de sneak preview van de nieuwe, sportieve en elegante Peugeot e-208. Een volledig elektrische versie van de nieuwste leeuw die begin 2020 in Nederland op de markt zal verschijnen. Aan de genodigden de eer om deze nieuwste leeuw alvast te bewonderen.

De sneak preview vond plaats op Parc Broekhuizen in Leersum. Een geweldige en prachtige lokatie om deze nieuwste telg uit de Peugeot stal te laten stralen. Deze e-208 heeft een sportief uiterlijk mede door de lage daklijn en een lange motorkap. Die sportiviteit zie je ook terug in het interieur. Deze kleine compacte leeuw heeft namelijk een nieuwe Peugeot i-Cockpit 3D. Het stuurwiel is compact met geïntegreerde bedieningstoetsen en het heeft het Peugeot Connect navigatiesysteem voorzien van services van onder andere TomTom traffic.

Maar waar het natuurlijk allemaal om draait is het feit dat deze Peugeot 100% elektrisch is. Er zijn 3 mogelijke rijconfiguraties namelijk economisch, normaal en sport. Je kunt dus je eigen rijsensatie kiezen. De batterij kan voor 80% opgeladen worden bij een snellaadstation in slechts 30 minuten en middels een app voor op je smartphone kun je je route plannen inclusief oplaadpunten en tips om zuinig te rijden. En net als veel andere elektrische auto is de e-208 een automaat. Door de Quickshift technologie gaat het schakelen snel en soepel zonder merkbare overgangen.

Die nieuwigheden zijn natuurlijk allemaal fantastisch maar de echte beleving krijg je pas als je in de auto zelf zit en er mee rijdt. Op de proefrit moet ik nog even wachten want hij komt pas begin 2020 uit. Maar met de rij-ervaring van de Peugeot 5008 nog in mijn achterhoofd krijg ik helemaal zin om een mooie rit te gaan maken met deze nieuwe E-208. En wie weet waar naar toe.

IMG_8560

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s