Culinaire week op TV5 MONDE

Vanaf zondag 6 oktober zijn er op TV5 MONDE een aantal culinaire programma’s te zien die Nederlands ondertiteld zijn. Kijk watertandend naar bijvoorbeeld hoe cannelés, crèmes brûlées en gâteau basque gemaakt worden. Heerlijke Made in France producten die over de hele wereld bekend zijn. Of kom alles te weten over cacao en chocolade. Of laat je meenemen naar het zuiden van Frankrijk, de Aquitaine, waar je ziet hoe kaviaar vervaardigd wordt en de beruchte pains aux chocolats. (of is het toch choco???)

Zondag 6 oktober om 18.40 uur: Les maîtres du chocolat. Van Peru tot Madagaskar, volg ambachtslieden die graag op zoek gaan naar de meest zeldzame cacaobonen.Ze onthullen ons hun geheimen.

Woensdag 9 oktober om 12.30 uur: Les pâtisseries françaises à la conquête du monde. Cannelés, crèmes brûlées, gâteau basque: deze desserts ‘made in France’ zijn een genot voor fijnproevers over de hele wereld, reis mee en ontmoet enkele ambassadeurs.

shutterstock

Zaterdag 12 oktober om 14:00: 100 ans à table. Negen culinaire grootheden blikken terug op de evolutie en gastronomische onafhankelijkheid van Quebec, in de vorm van een bloemlezing van verschillende gerechten.

100_ans_table_3.jpg

Zaterdag 12 oktober om 16:00: Tendance XXI. Tendance XXI opent de deuren van de grootste Parijse paleizen en neemt ons mee naar het Zuiden om de vervaardiging van kaviaar en ‘pains aux chocolats’ in Aquitanië te ontdekken.

shutterstock_1034388322.jpg

Zondag 13 oktober om 16:00: #Version française. Sinds zijn jeugd heeft de Japanse Kei Kobayashi maar één doel: een erkende chef-kok worden in de Franse keuken. Hij verwelkomt ons vandaag in zijn restaurant in Parijs om over gastronomie te praten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: