Portrait de la jeune fille en feu in de bioscoop

Vanaf morgen 17 oktober is de Frans film ‘Portrait de la jeune fille en feu’ te zien in de Nederlandse bioscoop. Deze nieuwe film van regisseur Céline Sciamma is een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. Portrait de la jeune fille en feu is winnaar van de Prix de TV5MONDE, tijdens het Vive le Cinéma, Film by the Sea in Vlissingen dat in september 2019 plaats vond.

De film, die zijn première had op het filmfestival van Cannes, speelt zich af op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het eind van de 18e eeuw. De kunstenares Marianne krijgt de opdracht om het huwelijksportret te schilderen van Heloïse.

Schermafbeelding 2019-10-14 om 13.48.04

Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Ze observeert haar model tijdens lange wandelingen aan de Franse kust. De bewegingen, de blik van Heloïse en haar glimlach werkt Marianne ’s nachts uit op het schilderij. In de dagen voor het huwelijk van Heloïse groeit de aantrekkingenkracht tussen beide dames, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Deze prijswinnende film is onder andere te zien in Theater de Lieve Vrouw in Amersfoort

maar ook in EYE Amsterdam, Filmhuis Den Haag, KINO Rotterdam, LHC Utrecht, LUX Nijmegen, Filmschuur Haarlem, LUX Nijmegen, GroningerForum, Lumière Maastricht, Fraterhuis Zwolle en nog veel meer.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s