Werk van Franse beeldhouwster Niki de Saint Phalle te zien in Den Haag

Je kent ze vast, de kleurrijke beelden in een fontein bij Centre Pompidou in Parijs. De 16 bewegende fonteinen zijn gemaakt door Tinguely, zijn vrouw Niki de Saint Phalle maakte de kleurige, ronde en grappige beelden.

Haar werk is nu te zien in Nederland in het Museum Beelden aan zee in Den Haag. Tot 1 maart 2020 kan iedereen de kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren, de Nana’s, die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan, gaan bewonderen.

751efeec1371778f4dc4a0212bfe1454

Halverwege de jaren zestig van de 20e eeuw zorgden de Nana’s, met hun ondubbelzinnige polyester uiterlijk, voor nogal wat ophef in de wereld van de moderne kunst. Desalniettemin zijn ze sindsdien onverminderd populair gebleven bij het grote publiek. Niet voor niets wordt gesproken van ‘Nana power’. Het zijn immers sterke vrouwen met wie je terdege rekening moet houden. De tentoonstelling Nana’s aan Zee is een solo voor Nana en een ode aan de vrouwelijkheid!

 

Museum Beelden aan Zee | Harteveltstraat 1 | Den Haag | Museum Beelden aan Zee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s