The Art of Lace in Textielmuseum Tilburg

Vanaf morgen 16 november is de tentoonstelling The Art of Lace | Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen te zien in het Textielmuseum in Tilburg. Een tentoonstelling over kant, een product dat veelvuldig gebruikt wordt in de mode en met name in de Haute couture. Tot en met 10 mei 2020 laten ’s werelds grootste modehuizen en –ontwerpers in deze unieke tentoonstelling tientallen verfijnde creaties met kant zien. Voor het allereerst in Nederland, rechtstreeks van de catwalk.

01_TheArtofLace

In The Art of Lace krijgt de bezoeker een exclusief kijkje achter de schermen te zien van de high fashion. Er zijn meer dan 40 stukken te zien van grote namen als Alberta Ferretti, Balenciage en Iris van Herpen. Maar ook van toppers van Franse bodem als Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Karl Lagerfeld en Louis Vuitton. Je ziet niet alleen de veelzijdigheid van kant maar ook hoe deze grote namen samen met de ambachtslieden nieuwe toepassingen in de Haute Couture creëren.

Ontwerper: Louis Vuitton | Collectie: Cruise collectie2018 | Foto: Fred Collier | Ville de Calais Haute Dentelle

TextielMuseum | Goirkestraat 96 | Tilburg | website

Exposition Haute dentelle à la Cité de la Dentelle et de la Mode de Calais
Ontwerper: Chanel | Foto: Fred Collier | Ville de Calais Haute Dentelle

 

 

Een reactie op “The Art of Lace in Textielmuseum Tilburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s