Frankrijk
Reactie 1

The Art of Lace in Textielmuseum Tilburg

Vanaf morgen 16 november is de tentoonstelling The Art of Lace | Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen te zien in het Textielmuseum in Tilburg. Een tentoonstelling over kant, een product dat veelvuldig gebruikt wordt in de mode en met name in de Haute couture. Tot en met 10 mei 2020 laten ’s werelds grootste modehuizen en –ontwerpers in deze unieke tentoonstelling tientallen verfijnde creaties met kant zien. Voor het allereerst in Nederland, rechtstreeks van de catwalk.

01_TheArtofLace

In The Art of Lace krijgt de bezoeker een exclusief kijkje achter de schermen te zien van de high fashion. Er zijn meer dan 40 stukken te zien van grote namen als Alberta Ferretti, Balenciage en Iris van Herpen. Maar ook van toppers van Franse bodem als Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Karl Lagerfeld en Louis Vuitton. Je ziet niet alleen de veelzijdigheid van kant maar ook hoe deze grote namen samen met de ambachtslieden nieuwe toepassingen in de Haute Couture creëren.

Ontwerper: Louis Vuitton | Collectie: Cruise collectie2018 | Foto: Fred Collier | Ville de Calais Haute Dentelle

TextielMuseum | Goirkestraat 96 | Tilburg | website

Exposition Haute dentelle à la Cité de la Dentelle et de la Mode de Calais

Ontwerper: Chanel | Foto: Fred Collier | Ville de Calais Haute Dentelle

 

 

Gepost in: Frankrijk

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

1 reactie

  1. Pingback: Bezoek The Art of Lace in Textielmuseum Tilburg – Hét online platform over producten van Franse bodem op Hollandse grond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s