IDFA Amsterdam brengt Franse docu’s

Vanaf woensdag 20 november tot 1 december zijn er tijdens het IDFA maar liefst 300 documentaires te bekijken. In 12 dagen tijd kan je de meest uiteenlopende docu’s gaan zien tijdens deze alweer 31ste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. Er zijn ook een aantal Franse inzendingen, waaronder de documentaire Year of the robot. Deze 28 minuten durende film van Yves Gellie gaat over de ontmoetingen van een robot met mensen in ziekenhuizen en zorginstellingen.

idfa black logo full name

Twee jaar lang reisde hij met een robot door Frankrijk en Belgie, bezocht ziekenhuizen en zorginstellingen en legde de ontmoetingen tussen mens en robot vast. Wat gebeurt er als mens en machine elkaar ontmoeten? Een boeiende documentaire die ons de toekomst laat zien. Nu al functioneren er robots in ziekenhuizen en zorginsstellingen.

Naast deze documentaire zijn er nog zo’n 13 Franse films te zien. Deze hebben onderwerpen als milieu, probleemjongeren, fabriekssluiting en politiek. Een boeiend Frans programma die op meerdere plekken in Amsterdam te zien zijn.

Zoek op de woorden Frankrijk of Frans en de Franse docs’s komen tevoorschijn. Veel kijkplezier. Ga naar idfa.nl voor meer info.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s