Luxe Franse koffers in Tassenmuseum Amsterdam

Wie kent niet de mooie grote (hut)koffers van het Franse huis Louis Vuitton of Hérmes. Een exclusieve selectie van deze hutkoffers zijn nu te zien in het Tassenmuseum in Amsterdam. Tot 22 maart 2020 is de tentoonstelling Trunk Show te zien over deze bijzondere hutkoffers. Een tentoonstelling over reizen, verblijven, verlangen, vermogen en over de beleving en verbeelding van het onbekende.

In Trunk Show worden koffers getoond die verhalen verbeelden over luxueuze stijlvolle op maat gemaakte en gepersonaliseerde objecten. Over de reiziger en de magie van de hutkoffer, als ook de kunst van het vervoeren, verpakken en het inpakken.

79369527_2624880797599508_6440088063447138304_o.jpg

De getoonde koffers en hutkoffers onthullen bovendien het betoverende traject van ambacht; de maak, de materialen, de geuren en kleuren van koffers en hun zichtbare en tastbare afgelegde parcours. Objecten die ons hedendaagse voorstellingsvermogen van reizen vaak ver te boven gaat, maar ons juist ook doen verlangen en denkbeeldig meeneemt naar een wereld van bijzondere personages en originele voorwerpen.

Trunk Show bevat sublieme koffers en hutkoffers van onder andere Louis Vuitton, de Franse ambachtsman wiens hutkoffers de grondslag vormen van het LVMH imperium. Koffers van het Franse huis Goyard, waar François Goyard als 17-jarige leerling les kreeg van meester trunk makers.

Schermafbeelding 2020-01-04 om 16.46.34

Iedere koffer heeft zijn eigen deuken, krassen en zelfs geluid en krijgt zijn eigen voetstuk. Door de herkomst, denkbeeldige eigenaren en geschiedenis te traceren, komen ze als het ware tot leven als een city scape in de onlangs vernieuwde expositieruimte van Tassenmuseum Amsterdam.

Tassenmuseum | Herengracht 573 | Amsterdam | website

Een reactie op “Luxe Franse koffers in Tassenmuseum Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s