Tour de Delft, Franse hotspots in Delft

Via een Facebookpost kwam ik in contact met Martine van den Bos, eigenaresse van De Smaakboutique Fromagerie in Delft. Zij stuurde mij een aantal Franse hotspotadressen in Delft. Dus daarom nu na de Tour d’Haarlem een Tour de Delft langs 5 Franse hotspots met producten van Franse bodem.

Les Gateaux

Les Gateaux (Vrouw Juttenland) maakt home-made hartige taarten en haalt een deel van haar ingrediënten, inspiratie en delicatessen uit Parijs. Elke dag heeft Les Gateaux 40 soorten dagverse quiche, van eenvoudig tot heel exclusief. Ze bakken niet alleen quiches met vlees, vis, vegetarisch, biologisch maar ook Franse zoete taarten.

Vrouw Juttenland 10 A | Delft | lesgateaux.nl

LEF

18341883_975583372478131_6676826353054428649_n.pngBij LEF kun je in Franse bistro stijl uit eten of een drankje drinken. De keuken is niet per definitie Frans maar je kan er wel een lekker plankje charcuterie krijgen, een heuse Bouillabaisse en een Cote de boeuf  en om af te sluiten een Tarte titan of een lekker kaasplankje. In de zomer is het er gezellig tot in de late uurtjes. Er wordt regelmatig een spelletje Jeu de Boules gespeeld. Van jong tot oud, van student tot toerist, iedereen verzamelt zich op het Doelenplein.

Doelenplein 2 | Delft | lefrestaurant.nl

Boulangier Michel

Boulangier Michel de Franse bakker / lunchroom die redelijke bekendheid heeft in Den Haag en omstreken. De eigenaar is Frans en Michel heeft vestigingen in Den Haag, Delft, Rijswijk en Scheveningen. De vestiging in Delft zit aan de Oude Kerkstraat 4.

De Smaakboutique Fromagerie

De Smaakboutique Fromagerie verkoopt Franse rauwmelkse kazen en Franse delicatessen. En zoals op de foto te zien is leuke Franse hebbedingetjes. Helemaal leuk zijn de geitenkaasjes in de vorm van een Eiffeltoren en Arc de Triomph.

Choorstraat 2c Delft | Open wo t/m za 10-17u. | 06-18255707

Alle genoemde winkels zitten op een paar honderd meter afstand van elkaar.

Als afsluiter Mooie Boules Delft voor een lekker potje jeu de boules. Dagelijks geopend op de Professor Schermerhornstraat 9-11. mooieboules.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s