Drie dagen Vive! la France in Diemen

Van vrijdag 17 t/m zondag 19 april staat het Theater de Omval in Diemen helemaal in het teken van Frankrijk. Volg lezingen, workshops, kijk naar Franse films, loop langs kramen met Franse producten en luister en zwijmel heerlijk weg bij Franse chansons. Nip aan een lekker glas Franse wijn terwijl je je Frankrijk-kennis test en droom even weg naar het echte Franse land. Kijk naar Franse kunst en laat jezelf tekenen op de Marché Montmartre of maak een foto bij een Citroën Traction Avant of 2 CV.

VLF-Algemeen-liggend-PRINT

Vrijdag wordt het festival geopend met een Franse knalfuif. Gerard Alderliefste speelt met zijn band ‘Une Belle Histoire’ en zet een sfeer neer alsof je op een formidabel leuk feest bent op een Frans dorpsplein.

Zaterdag kan je allerlei lezingen volgen en ’s avonds kan je aanschuiven aan het Dîner Louis XIV. Een heerlijke maaltijd met verhalen over het eten aan het Hof van Versailles.

Op zondagochtend kan je de lezing volgen van Frieda van Essen. Zij vertelt over haar boek Elise’s Parijs in 1858Een vrouw alleen op avontuur. Erg boeiend.

In de middag komen modeliefhebbers aan hun trekken: Cultuurhistorica Sara Hoogveld belicht aan de hand van fragmenten uit de bloeiperiode van de Franse cinema (Les Trente Glorieuses, 1945-1975) de rol van de mode. En de relatie tussen modekoningen en steractrices, die vaak moesten zorgen voor hun eigen garderobe op het witte doek. Zo was Cathérine Deneuve de muze van Yves Saint Laurent en deed ze modellenwerk voor Chanel. Jeanne Moreau was de geliefde van ontwerper Pierre Cardin en droeg in films creaties van Chanel en Givenchy. 

Haantje-logo-FONT

Beleef Frankrijk in Diemen! Kijk voor het volledige programma en voor kaarten op theaterdeomval.nl/vive/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s