Franse filmparels tijdens Internationaal Filmfestival Assen

Het Internationaal Filmfestival Assen (IFA) is een jaarlijks driedaags filmfestival met een actueel (inter)nationaal programma, waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. En het heugelijke feit is, is dat ze dit jaar 40 jaar bestaan. Een feestje waard dus.

ifa-2020-promoslide-flat-3_848604099

Tijdens deze editie van 6 t/m 8 maart vertoont het IFA een paar mooie Franse filmparels zoals La Vérité met Catherine Deneuve en Juliette Binoche. De film gaat over de moeilijke relatie tussen de arrogante, iconische actrice Fabienne (Catherine Deneuve) en dochter Lumir (Juliette Binoche). Deze komt verder onder druk te staan wanneer zij tijdens hun hereniging worden geconfronteerd met verborgen waarheden, onmogelijke liefdes en achterstallige bekentenissen.

Nog zo’n Franse filmparel is Chanson Douce, over een modern stel (Myriam en Paul) die  in de perfecte nanny Louise dé oplossing zien om werk en kinderen te combineren. Maar de groeiende, wederzijdse afhankelijkheid zorgt voor steeds meer scheurtjes in het ideale plaatje, tot de onherroepelijke ontknoping volgt.

Een topper is de film Camille. Een krachtig, waargebeurd drama over de 26-jarige ambitieuze Franse fotograaf Camille Lepage (Nina Meurisse), die in 2013 haar reis door de Centraal Afrikaanse Republiek moest bekopen met de dood.

camille.jpg

Deze en nog andere Franse filmparels zijn te zien tijdens het IFA van 6 t/m 8 maart 2020 in Assen. De moeite waard om af te reizen naar deze Twentse stad. Het filmprogramma vind je hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s