Franse eet-en drinktoppers met bezorg- en afhaalservice

Menig brasserie, bistro, wijnwinkel en kaasshop heeft door het coronavirus zijn deuren moeten sluiten. Maar om hun fans en vaste gasten toch die heerlijke Franse hap, wijn of kaasjes te kunnen bieden zijn er veel een bezorg- of afhaalservice begonnen.

fiets
Thuis hun gasten toch lekker laten genieten van een overheerlijk menu, een goed glas wijn of mooie kaasplank.  Hieronder een aantal van deze toppers die dat mogelijk maken. Staat er een Franse topper niet tussen die jij kent en ook een bezorg- of afhaalservice heeft, reageer dan onder dit bericht en wij plaatsen zijn naam en link erbij. 

Deel dit artikel, laten we er voor zorgen dat deze Franse toppers overeind blijven!

89847846_3122612911106299_2221215351570432000_n.jpg

Diner

Amsterdam: Rijsel, de Rijsel klassiekers zijn te bestellen via Deliveroo! Beaucoup de plaisir

Amsterdam: Auberge Jean & Marie, bestel hier deheerlijke kikkerbillen, bloedworst, Boeuf Bourguignon en nog veel meer, om ze zowaar aan uw eigen eettafel te verorberen. De takeaway menu is te vinden op de site, alsook de wijnkaart: www.aubergeamsterdam.nl.

Amsterdam: Brasserie van Baerle verzorgt een 3 keuze menu die je kunt afhalen. https://www.brasserievanbaerle.nl

Amsterdam: Arles, Take-away Bistro

Amsterdam: Bistro des Alpes, haal een klein stukje Alpen in je huiskamer. Word een ster in de keuken met onze thuismaak fondue, raclette en tartiflette. Een kleine selectie van de kaart is vanaf 20 maart beschikbaar om mee te nemen. website

Amsterdam: Café Caron. Het “Caron à la Maison” pakket is een diner voor 2 personen! Een maaltijd zoals je die bij ons geniet. In het pakket zitten ingrediënten waarmee je met een paar eenvoudige handelingen een 3-gangen diner op tafel zet. Uiteraard met een flesje Lowel, onze eigen wijn. cafecaron.nl

Amsterdam: L’Entrecôte et les Dames. Onze beproefde formule is tijdelijk bij het restaurant af te halen of te bestellen bij Uber Eats en Deliveroo. website.

Bilthoven: Brasserie Le Nord  https://www.brasserielenord.nl/culinaire-thuisbezorgservice/

Den Haag: Pastis, houd hun Facebook pagina in de gaten

Leiden: Bistro Bord’O komt naar u toe. website

Sneek: Le Petit Bistro, op vrijdag, zaterdag en zondag kan je hier een Frans 3 gangen menu ophalen voor 25,- per persoon inclusief fles rode wijn. website  (In 2019 winnaar publieksprijs Fijnste Franse restaurant van Nederland van het Magazine Leven in Frankrijk)

Utrecht: Noir, Noir is een restaurant met chique ordinaire Franse gerechten, https://noirutrecht.nl/noirjehuis/

Zwolle: De buik van Parijs, kijk op hun Facebook pagina

Wijn

Vins de Gilles: die ook levert aan o.a. de Librije, Café Caron en Prins van Terbregge biedt nu 20% korting op de website www.vinsdegilles.nl

Abels wijnen heeft online meer dan 160 Franse wijnen, https://www.abelswijnen.nl/franse-wijn

Arentz wijnen Nijmegen

Champagne

Voor als alle ellende voorbij is, champagneshop.nl/

Kaas

Woon je in Amsterdam dan kan je heerlijk blijven genieten van de topkazen van Fromagerie Kef

Brood

Het Vlaamsch Broodhuys met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag & Den Bosch blijven/ zijn nog open. Bestellen kan ook: vlaamschbroodhuys.nl

Worst

Monsieur Saucisson, monsieursaucisson.nl/gratis-worst-bij-iedere-15euro?

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

2 thoughts

  1. Het zuivelhoekje in Elst en Wageningen bezorgt ook. Gelukkig kan je blijven genieten van alle heerlijke kazen! Hier haal ik, ongelogen, de beste kaasfondue van Nederland!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s