Franse filmtips van Cinéart

Haal Frankrijk in huis

Nu we veel binnen zitten, waarschijnlijk niet naar ons geliefde La Douce France kunnen heeft Cinéart een paar prachtige Franse filmtips voor ons:

Chansons Douce
In het tiende arrondissement van Parijs woont een welgesteld jong stel. Hun twee kleine kinderen nemen veel tijd in beslag en dus is de beslissing om een nanny in te huren snel gemaakt. Louise is de reddende engel en wordt met open armen ontvangen door het gezin. Langzamerhand komen echter haar verontrustende kanten naar boven… CHANSON DOUCE, de boekverfilming van de bekroonde bestseller van Leïla Slimani, is hier te zien op Video on Demand.

Parijs
Kun je geen genoeg krijgen van de stad van de liefde? Vanuit huis kun je nog meer van onze films bekijken die zich afspelen in Parijs, elk met op hun eigen manier belangrijke thema’s in deze tijd. HORS NORMES (van de makers van INTOUCHABLES) gaat over saamhorigheid en opkomen voor degene in de maatschappij die dat het hardst nodig hebben. CELLE QUE VOUS CROYEZ(met Juliette Binoche) belicht eenzaamheid en hoe ver mensen gaan voor een gevoel van verbondenheid. En A WEEKEND IN PARIS (van de maker van NOTTING HILL) draait om herboren romantiek, een fenomeen dat in deze periode van bezinning zeer welkom is.

Bijzondere Franse films
Twee andere prachtige Franse films zijn te zien via de website van Cinéart: SEULES LES BÊTES (https://www.cineart.nl/films/seules-les-betes) en PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU (https://www.cineart.nl/films/portrait-of-a-lady-on-fire), twee bijzondere Franse films van Cinéart, die ook op Video on Demand staan.

Eén reactie op “Franse filmtips van Cinéart”

  1. Hebben gisteren meteen Chanson douce gehuurd en bekeken. Echt fantastisch geacteerd en een bijzondere film! Ik vind wel vaak dat Franse films een wat bizar einde hebben, zoals ook deze…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: