Rondje Bordeaux voor Corona

Afgelopen januari (2020) was ik nog in La Douce France en bracht ik een bezoek, zoals altijd, aan de stad Bordeaux. In de loop der jaren heb ik de stad zien veranderen, zien verjongen, zien opkomen en zien vernieuwen. Menig project heb ik zien bouwen zoals het Stade de Bordeaux, La Cité du Vin, het Méca, de foodhal Bacalan en het Musée Mer Marine. De laatste bezocht ik in aanbouw en heel toevallig ontmoette ik daar toen de eigenaar/bouwer van het pand Monsieur Norbert Fradin.

De Foodhal Bacalan is mijn favoriet qua eten, modern, hip, lekker eten, nog niet zo belachelijk druk en vooral Frans. Het kantoorpersoneel uit de buurt komt tussen de middag hier de lunch nuttigen, jong en oud, alles lekker door elkaar. Een andere nieuwe foodhal in de stad is Boca. Helemaal aan de andere kant van het centrum, ook aan het water, minder intiem en qua eten gewoner. Zij gokken denk ik meer op de toerist, de foodhal is namelijk onderdeel van een groot hotel. Net als de leuke conceptstore Babette.

Zowel het centrum als de meeste gebouwen die ik hierboven noemde bevinden zich aan de linkeroever van de stad. Aan de rechter oever zit niet zo heel veel naast de Botanische tuin en Darwin. Die laatste was toen het net open was een enorme hotspot. Nu is het overwegend een skate complex voor jongeren en kan je er in de paar winkeltjes omheen vooral dure producten kopen. Ik zit liever aan de andere kant van het water.

Ik ben benieuwd wanneer we weer kunnen afreizen naar ons geliefde land Frankrijk en naar onze stek in Carcans. De tuin zal daar nu wel ontploft zijn. Ik hoop deze zomer of najaar nog de tuin op orde te kunnen brengen…we wachten af.

Een reactie op “Rondje Bordeaux voor Corona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s