Tweede huis in Frankrijk inspireert voor nieuw boek

Ik zou er zelf ook een boek over kunnen schrijven…over onze ervaringen die we met ons tweede huis in Frankrijk beleven. Bij ons was dat in een notendop, stuk grond kopen, huis ontwerpen, laten bouwen, zelf veel klussen en nu 14 jaar later, lekker genieten. Met daar tussendoor de Franse cultuur, de gebruiken en de nodige ergernissen. Misschien komt dat boek er ooit nog eens maar er zijn er al genoeg van op de markt, al blijft het leuk om andermans belevenissen te lezen. Daarom komen er ook elk jaar wel een paar van dit soort boeken op de markt. Zo dus ook nu het boek Als de mirabellen vallen van de Rotterdammer Jan de Ruijter.

Cover Jan de Ruijter LR

In deze bundel verhalen beschrijft de auteur de ervaringen die hij en zijn vrouw in hun tweede huis in Frankrijk beleven. Meer dan tien jaar geleden kochten zij dit huis in Noord-Frankrijk en verblijven daar regelmatig met zeer veel plezier. In een komische schrijfstijl neemt de schrijver je mee in het leven van de lokale bevolking en de Franse cultuur. De luchtige, met humor verpakte verhalen gaan echter nooit ten koste van het respect dat hij heeft voor de plaatselijke bevolking. Naast de verschillende verhalen zijn ook enkele gedichten opgenomen, geïnspireerd door het regelmatige verblijf in Frankrijk. Na het lezen van “Als de mirabellen vallen” moet je wel een beetje verliefd worden op Frankrijk!

Over de auteur

Jan de Ruijter (1956) is afkomstig uit Rotterdam en inmiddels twee jaar met pensioen. Samen met zijn vrouw Rian kochten zij ruim tien jaar geleden een tweede huis in Frankrijk. Nu hij zijn carrière als docent vaarwel heeft gezegd, blijft er veel tijd over voor het schrijven van verhalen en gedichten. Na zijn eerste gedichtenbundel Spiegelaarde (2005) beschrijft hij nu zijn komische belevenissen en ervaringen in en om zijn Franse paradijsje.

Het boek is voor € 16,99 te bestellen via https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=10692

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s