Franse film Proxima te zien in de bioscoop

Gelukkig kunnen we weer het een en ander zoals een terrasje pakken en naar het theater en de bioscoop gaan. Oké het is niet helemaal ideaal en zoals we gewend zijn maar toch laten we het positief benaderen.

01 square Proxima

Er staan gelukkig weer wat Franse items op de agenda zoals de Franse film PROXIMA. Deze film gaat vanaf 11 juni draaien in de bioscopen. De film is zeer actueel want in de film bereidt astronaute Sarah (Eva Green) zich voor op haar ruimtemissie en moet ze verplicht in quarantaine.

03 Proxima Still

Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op. Ze is een toegewijd moeder en zij en Stella hebben een nauwe band. Sarah is ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde – ruimtemissie, samen met de chauvinistische Amerikaan Mike en de vredelievende Rus Anton. Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en fysiek in topconditie begint ze aan de zware training in Rusland.

01 Proxima Still

Het is het begin van een emotionele rollercoaster, waarin ze moet schipperen tussen haar persoonlijke dromen en behoeften en die van haar kind. Nu ze de aarde gaat verlaten, beseft Sarah dat ze zich er meer mee verbonden voelt dan ooit.

07 Proxima Still
PROXIMA is een authentiek, gevoelig en genuanceerd drama. Een ruimtefilm die zich voor het grootste deel op aarde afspeelt. De film is geschreven en geregisseerd door de Franse regisseur Alice Winocour met in de hoofdrol BAFTA winnaar en Golden Globe genomineerde actrice Eva Green (Casino Royale, Miss Peregrine’s home for peculiar children). Andere rollen worden onder anderen vertolkt door Matt Dillon en Sandra Hüller. PROXIMA won meerdere prijzen en was in Nederland dit jaar al te zien tijdens Internationaal Filmfestival Rotterdam.

Vanaf 11 juni te zien in de bioscoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s