Katell brengt tweetalige single uit: Amsterdam – Paris

Vorige week vrijdag bracht de Frans-Nederlandse zangeres Katell haar nieuwe single Amsterdam – Paris uit. Een zomerse en vrolijke ode aan de twee steden die Katell thuis noemt en waarin ze voor het eerst zelf ook in het Nederlands zingt. Met haar tweetalige single opent Katell de grenzen en deelt ze het ultieme vakantiegevoel.

Je kunt de in Frankrijk geboren zangeres zonder overdrijven dé ambassadrice van het (eigentijdse) Franse lied in Nederland noemen. U kent haar misschien van haar optredens in The Voice of Holland in 2016/17. Alle jurystoelen draaiden toen ze nog maar net was begonnen aan haar krachtige versie van Stromae’s Formidable.

Schermafbeelding 2020-06-06 om 14.55.17

Het bleef daarna niet stil. Katell trok in 2017 met haar programma Deux Voix langs de Nederlandse theaters. Samen met de instrumentalisten Ton Snijders (die de nieuwe single produceerde) en Mathijs van Til vertolkte ze nummers van Jacques Brel en Stromae in een boeiende samensmelting van akoestische en elektronische muziek. Diezelfde samensmelting is te horen op haar in 2018 uitgebrachte EP, getiteld J’avance, die evenals haar twee eerdere platen vol staat met prachtige, zelfgeschreven Franstalige liedjes.

De nieuwe single geeft alvast een indruk van Katell’s aankomende muziekprogramma Retour Amsterdam – Paris. De theatertour, waarin Katell de toeschouwer laat genieten van het mooiste wat Frankrijk en Nederland te bieden hebben, is gepland om in oktober 2020 van start te gaan.

Voor meer informatie of het bespreken van de mogelijkheid een live optreden te verzorgen kunt u contact opnemen via info@katell.nl

Een reactie op “Katell brengt tweetalige single uit: Amsterdam – Paris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s