De 5 Franse favorieten van Kiki (enviedefrance.nl)

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Deze keer de 5 Franse favorieten van Kiki Clevett van EnVie de France.

Bonjour! Mijn naam is Kiki Clevett-Calis, oprichter van EnVie de France, de website met de mooiste logeeradresjes in het Franse land. Na mijn seizoenswerk op twee campings in Bretagne, bleef Frankrijk favoriet. Ik houd van de rust, de ruimte, de veelzijdigheid van het land en de Franse ambiance. Met mijn gezin bezocht ik vele gezellige adresjes en ontdekte ik de charme van de chambres d’hôtes. Gastvrij en authentiek, landelijk en sfeervol. Ik besloot deze te delen met andere Frankrijkliefhebbers. Ik deed een opleiding reisjournalistiek, ging schrijven en EnVie de France was geboren. En iedereen kan meegenieten! 

www.enviedefrance.nl 

alain-d-alche-748337-unsplash kopie

Zonnebloemen
Natuurlijk staan deze op 1: voor mij zijn ze hèt symbool van Frankrijk. Niet voor niets heb ik deze gekozen als mijn logo. Het staat voor mij voor zomer, vrijheid en de Franse natuur. Hier wordt iedereen toch vrolijk van? Ik had ze zelfs in mijn bruidsboeket! 

Schermafbeelding 2020-06-11 om 19.40.46L’Occitane
Tja, ik kan Frankrijk niet verlaten zonder iets van l’Occitane mee te nemen. Heerlijke producten met de geuren van de Provence, een zomerse uitstraling, in een mooie verpakking. Ik kan nooit kiezen tussen een fijne handcrème of een douchegel, dus meestal neem ik een setje mini’s mee voor op reis. De geur blijft trouwens lekker lang hangen, dus een parfum heb ik dan niet nodig.UnknownRené Furterer
Ik kan echt uren dwalen in een Franse pharmacie, op zoek naar natuurlijke verzorgingsproducten. Om daarna geholpen te worden door een kittige dame in een witte jas, want zo gaat dat in la France. De shampoos van René Furterer koop ik dan ook het liefst in Frankrijk. 

 

amandelcroiisant kopie

Croissant aux amandes
Ik ben dol op de Franse viennoiserie. Maar een croissant aux amandes vind ik echt onweerstaanbaar. Ik ontdekte deze toen ik in Bretagne op een camping werkte. Als ik vrij had, ging ik eerst bij de boulangerie langs voor iets lekkers om op het strand op te eten. En dan wegdromen bij het uitzicht…  

36249015_10156658523088081_3404037757067067392_n

Lavendel
Ja, lavendel, voor mij het ultieme Frankrijk product. Rustgevend, kalmerend, een heerlijke geur. Al bij mijn eerste bezoekje ontdekte ik de zakjes gedroogde lavendel die ik altijd in mijn linnenkast heb liggen. En ik neem ze steeds weer mee. Nu ik eraan denk, wil ik weer eens een weekje naar de Provence tijdens de bloei van de lavendelvelden. Vanaf half juni zijn de velden weer prachtig paars!  

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s