Boulangerie Noé Amsterdam

Je kan wel zeggen dat het als een lopend vuurtje door Amsterdam gaat, deze Boulangerie Noé. In oktober 2019 openden ze hun eerste zaak in Amsterdam en nu zijn ze al toe aan de vierde vestiging. Deze bevindt zich in de Schaafstraat en is de hoofdbakkerij. Hier gebeurt de magie van het bakken van de (Franse) broden en het maken van de patisserie. Vervolgens worden deze naar de vestigingen gebracht op de Vijzelgracht, Bloemgracht en Zuidas.

Boulangerie Noé wil het voor iedereen mogelijk maken om verse, maar vooral kwalitatief mooie Franse producten te kunnen kopen, zoals stokbroden en patisserie.  Het Nederlands/Franse bedrijf is trots op zijn Nederlandse roots en de Franse baktradities voor brood en patisserie, dat hebben ze samengebracht in Boulangerie Noé. Hun stokbroodjes worden dagelijks handgemaakt en zijn 100% biologisch. Met zo’n heerlijk knapperig en lekker (Frans) stokbrood haal je een stukje Frankrijk in huis.

Vers, biologisch, duurzaam en betaalbaar. Dat zijn de vier kernwaarden die Boulangerie Noé hanteert. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Zo importeren ze de beste grondstoffen, proberen ze ook lokaal producten te krijgen en zijn bijvoorbeeld hun verpakkingen van papier of op basis van biologisch afbreekbaar kunststof. Gezonde en duurzame producten leveren voor een redelijke prijs, waarbij kwaliteit op nummer 1 staat.

Dat geldt ook voor hun patisserie. De Franse patisserie, die in Frankrijk een zeer belangrijke rol speelt in de Franse cultuur, naar Nederland halen oftewel de Nederlanders bekend maken met de Franse patisserie. Dat is nog zo’n mooi streven van Boulangerie Noé.

Naast dat ze ook hun producten leveren aan verschillende hotels en restaurants in Amsterdam, zijn ze ook in gesprek met verschillende scholen en universiteiten. Zo kunnen de studenten en leerlingen in contact komen met hun biologische, duurzame en betaalbare producten. Tevens is het een mooie manier om een stukje bewustwording onder de aandacht te brengen over voedselproductie, consumptie en eetgewoonten en hun effecten. Boulangerie Noé is een (Franse) bakker met een missie!

Boulangerie Noé  |  Schaafstraat 26k (Hoofdbakkerij)  |  Vijzelgracht 20  |  Bloemgracht 2  | Gustav Mahlerlaan 399 (Zuidas)  |  www.boulangerienoe.nl

2 reacties op ‘Boulangerie Noé Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s