Frankrijk, Franse favorieten
Een reactie plaatsen

De 4 Franse favorieten van Denise

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Deze keer de 5 Franse favorieten van Denise Glorieux-Vekeman woonachtig te Deinze in België. Ze komt vaak in Lille om te gaan shoppen. En ze was ooit eens op de Franse tv (France 3) te zien in het programma ‘Goutez-moi ça’. Eén van haar mooiste dagen uit haar leven. Ze had een recept ingestuurd en werd gekozen om het in de studio klaar te maken. Daarna aten ze met z’n allen aan een lange tafel vol schalen en schotels en wijn haar gerecht op. Ze leest trouw deze rubriek en besloot om ook haar Franse favorieten in te sturen…et voilà!

Boodschappentasje van Filt,
één van de laatste ateliers die deze boodschappentasjes maakt in Frankrijk. Ieder tasje heeft een label die de naam draagt van de vrouw die tasje gemaakt heeft. Zo is mijn tas gemaakt door Rita PE. Onmisbaar! Meer weten over het FILT boodschappentasje? Lees het hier.

Een oud Frans kookboek onmisbaar in de eenvoudige keuken 

Een persoonlijk souvenir, een short, van een bezoek aan een Frans Château

Prachtig stripverhaal over Dior, tekeningen van Annie Goetzinger. Meer weten over Dior en de New Look? Lees het hier.

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s