Tentoonstelling ‘Gabrielle Chanel – A Fashion Manifesto’ te zien in het Palais Galliera in Parijs

Vanaf vandaag tot en met 14 maart 2021 is de tentoonstelling ‘Gabrielle Chanel – A Fashion Manifesto’ te zien in het vernieuwde Palais Galliera in Parijs. Voor de allereerste keer is er een tentoonstelling opgezet rondom Gabrielle Chanel. En dat terwijl zij een van de meest bekende ontwerpers uit de modegeschiedenis is. Er zullen ongeveer 350 items te zien zijn. Deze komen uit de collectie van het Palais, uit privé collecties en zijn in bruikleen van diverse musea wereldwijd.

De tentoonstelling is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel is chronologisch opgezet; van haar begin jaren tot de creatie van het bekende Chanel nr. 5 parfum. Dit gedeelte is opgedeeld in tien hoofdstukken en elk hoofdstuk wordt vergezeld door een portret van Gabrielle.

Het tweede gedeelte van de tentoonstelling is opgezet rondom thema’s waarbij de bezoeker ‘wordt uitgenodigd haar dress codes te ontrafelen’. Het gaat hier verder in op iconische ontwerper die ze heeft gemaakt zoals bijvoorbeeld het tweed-ensemble en de 2.55 tas.

Vanaf 1 oktober 2020 tot en met 14 maart 2021 | Palais Galliera | 10 avenue Pierre 1er de Serbie | Parijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s