Frankrijk in (is) een plaatje

Tijdens de eerste lockdown bedacht ik de rubriek Frankrijk in (is) een plaatje. Een rubriek die je even vanuit Nederland naar het Franse land voert. Een landschap, een dorpsplein, het ultieme restaurantje of het lekkere gerecht.

Wat is voor jou die Franse sfeer? Is dat het terras in Parijs of op het dorpsplein in een klein gehucht in de Provence. Zegt een Franse markt jou alles of zie je liever die vissershuisjes aan de zee en kan je op die manier mijmeren over La Douce France. Welk beeld brengt jou terug naar het Franse land? Kortom Frankrijk vatten in een plaatje.

Vandaag is de beurt aan Inge Jonker.

“De Provence is mijn favoriete streek in Frankrijk. Ik ben er in mijn jeugd vaak geweest en kom er nog altijd graag terug. De natuur is prachtig en de dorpjes zijn gezellig. Heerlijk tussen de lavendel- en wijnvelden en met het geluid van de krekels, dat is voor mij écht het Franse gevoel”.

Wil je meedoen? Dat kan. Stuur dan je naam, beeld en toelichting naar vanfransebodem@gmail.com. Wij plaatsen het dan graag op de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s