Dag van de Franse taal op 12 november

Voor het zevende jaar op rij wordt op 12 november 2020 de landelijke Dag van de Franse taal georganiseerd op veel middelbare scholen in Nederland. Je kunt je als school hiervoor aanmelden. Via een projectboekje en op de website wordt er allerlei lesmateriaal aangeboden die je die dag op je school kunt uitvoeren. Een belangrijk doel van de dag is om de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen.

Het is inmiddels een traditie dat op de tweede donderdag van november honderden scholen in Nederland in het teken staan van de Franse taal en cultuur. Dit jaar wordt er een Corona-proof editie van dit Franse feest georganiseerd: géén officiële opening life, maar wel veel leuke lesideeën die we digitaal aanbieden voor in de klas of online-onderwijs.

Ook leerkrachten van basisscholen die op deze manier invulling willen geven aan het kerndoel Wereldburgerschap, zijn van harte welkom mee te doen. Lesideeën vind je in het menu onder het kopje ‘Activiteiten 2020’.

Rendez-vous à tous le 12 novembre prochain! We zien je graag op 12 november!

De Dag van de Franse taal is een initiatief van de Ronde Tafel Frans en heeft als doel de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen. Door op een leuke manier bezig te zijn met hedendaagse Franse cultuur, de rol van Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, ervaren de leerlingen: Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous!

Voor meer informatie en het opvragen van het projectboekje: www.dagvandefransetaal.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s