‘Extra Large’ in de Kunsthal in Rotterdam

In De Kunsthal in Rotterdam is de tentoonstelling WANDKLEDEN VAN PICASSO EN LE CORBUSIER TOT LOUISE BOURGEOIS te zien onder de naam Extra Large. Nog t/m 3 januari 2021 zijn deze imposante wandkleden te zien.

Een unieke tentoonstelling want het is voor eerst dat in Nederland dit overzicht van imposante wandkleden naar ontwerpen van beroemde kunstenaars als Picasso, Le Corbusier, Miró, Vasarely en Louise Bourgeois te zien is. De meeste zijn geproduceerd door de wereldberoemde Parijse ‘Manufacture des Gobelins’. Met ruim zestig werken uit de periode na de Eerste Wereldoorlog tot heden, laat de tentoonstelling zien hoe verrassend modern dit traditionele ambacht is.

 De tentoonstelling belicht een vrijwel onbekend aspect uit het oeuvre van veel moderne en hedendaagse kunstenaars. Met de eeuwenoude weeftechniek als basis interpreteren zij textielkunst op steeds nieuwe manieren. De oude technieken voor het weven en knopen zijn feitelijk eeuwenlang ongewijzigd gebleven; het creëren van het wandkleed vergt nog steeds duizenden uren aan intensief handwerk. De wandkleden zijn door hun combinatie van artistieke finesse en buitengewoon vakmanschap ongeëvenaard en een lust voor het oog. 

Kijk voor actuele info op: kunsthal.nl, info 010-4400301, openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s