De Provençaalse keuken van Renie

Zo rondtoerend op het web kom je af en toe kleine website-pareltjes tegen. Niet geheel bij toeval kwam ik weer eens op de website van Renie. We volgen elkaar al een tijd via de socials maar nu had ik een recept nodig en kwam op haar website uit: Renie’s Franse keuken. Hier ontdek je de authentieke Franse keuken. Met zoete en hartige recepten en de verhalen achter die recepten. Een beetje net als hoe ik met Van Franse bodem begon, het beschrijven van Franse producten en hun historie.

Renee is getrouwd met een Fransman en woont sinds 2000 in het zuiden van Frankrijk in een klein dorp vlak onder Avignon. De Provençaalse keuken en het koken leerde ze van haar grote schoonfamilie. De recepten, tips en tricks brengt ze samen op haar website. Je vindt er heerlijke
Franse recepten, tips voor in de keuken en veel informatie over de verschillende groente-en fruitsoorten uit de Provence. 

Renie: “Het is vaak heel simpel, zoals veel Franse gerechten, want wanneer je met goede produkten werkt is lekker eten koken niet moeilijk! Natuurlijk ontbreken op de website ook de prachtige Provencaalse steden, dorpen en natuurgebieden niet. Het is zo ongelofelijk mooi hier..(zucht..) Zelfs na 20 jaar ben ik hier nog niet uitgekeken! Meer hierover kun je lezen op Mijn Provence. In mijn webshop vind je verschillende Franse kookboeken, reisgidsen en keukenspullen, die ik hier zelf gebruik. Binnenkort krijgt de website een opfrisbeurt en er is een nieuw logo zodat de gerechten en de verhalen nog meer tot leven komen.”

Kortom er valt genoeg te genieten op Renie’s franse keuken en droom even lekker weg naar die mooie geweldige Provence.

2 reacties

  1. Ha mireille, wat een leuk blog weer! Compliment trouwens ! Al je blogs worden hier met veel plezier gelezen ( en doorgestuurd) en er wordt vanalles mee gedaan. Onlangs zijn we in Leiden je leuke adresjes gaan bezoeken! Ik zou zeggen ga zo door in 2021! Ik wens je een goed en gezond jaar.
    Misschien weet jij hoe ik me moet abonneren op het blog van Renie?
    Groet helga beij

    Geliked door 1 persoon

  2. Dank je wel Helga voor het compliment en ja ik ga zeker door in 2021. Ik vind het veel te leuk om te doen. Misschien kan je Renie een mail sturen met de vraag hoe je je kan abonneren. Ik zal haar in ieder geval even mailen dan weet ze dat daar vraag naar is. De allerbeste wensen voor 2021 en ik hoop je nog veel leuke blogartikelen te kunnen geven. Groetjes Mireille

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s