Twee passies komen samen bij bakkerij Levain et le vin

Wat als je zowel van brood als van wijn houdt? Dan begin je gewoon een ‘winkel’ met zowel brood als wijn. De Francaise Florence van Limburg Stirum (29) opende in augustus van 2020 Levain et le vin in Amsterdam. Er wordt dus enkel brood en wijn verkocht bij Levain et le vin, de twee passies van Florence. Levain betekent zuurdesem en le vin wijn. De schrijfwijze is anders, de uitspraak hetzelfde.

De ruimte is zeer clean ingericht met een toonbank, een groene houten kast en aan de muur hangen planken vol met flessen wijn. Volgens de in Montpellier geboren eigenaresse worden de broden en wijn op dezelfde manier gemaakt. Florence: “De desem bestaat uit natuurlijke gisten die ontstaan door fermentatie. Daarna wordt er bloem, water en een beetje zout toegevoegd. De wijnen die ik verkoop bestaan enkel uit gefermenteerd druivensap.”

Wanneer je wat gaat halen en kopen bij Levain et le vin krijg je alles keurig in een papieren verpakking…plastic komt er bij Florence niet in.

Levain et le vin | Jan Pieter Heijestraat 168 | Amsterdam | dinsdag – vrijdag 08:30-17:00 zaterdag en zondag 10:00-17:00 | Volg ze op instagram

Fotografie: @Levain et le vin

Dit adres had mooi gepast in het artikel Franse hotspots in Nederland met een Franse eigenaar, lees het hier.

In Nederland zijn er meer Franse bakkers, lees het hier.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s