Parijs in miniatuur

Het zijn rare tijden ook voor dit blog. Hoe houd ik de lezers en bezoekers vast en kan ik ze nog verrassen met artikelen? Dat is elke keer de vraag en best een moeilijke opgave nu er veel niet kan en mag. Toch probeer ik het Franse gevoel een beetje hoog te houden door artikelen als de 5 Franse muziekfavorieten, Franse boeken, Franse films en series op bijvoorbeeld Netflix, af en toe een Franse hotspot en de Franse restaurants met take-way.

En je houdt contact met je lezers, volgers en ‘collega’s’ door af en toe op hun website rond te kijken om ideeën en tips op te doen. En zo kwam ik via via op de website Made by Joel van kunstenaar Joel Henriques. Hierop deelt hij kunst en handgemaakte onderwijsprojecten voor kinderen, ouders en leerkrachten. Zo biedt hij leuke kleurplaten aan, themaplaten die je uit kan printen en inkleuren en Paper city toys. Dit zijn bouwplaten van allerlei steden waaronder Parijs.

De bouwplaat bestaat onder andere uit een plattegrond van Place Charles de Gaulle waar je de Arc de Triomphe op kan zetten. Verder kan je de Eiffeltoren, de Notre Dame, een heuse 2 CV, lantaarns, poppetjes en een rijtje winkels printen. Dit alles kan je gratis downloaden via zijn website. Dit is de kleine versie, er is ook een grotere versie die leuk is voor kleine kids.

foto van website Made by Joel

Ikzelf heb de kleine versie gedownload en vervolgens in een doos geplaatst. Leuk voor op de boekenplank in de werkkamer… heb je toch een beetje een Frankrijk/Parijs gevoel. Je kan er ook samen met je kid een leuke kijkdoos mee maken. De lantaarns kan je dan bijvoorbeeld 2 of 3 keer uitprinten. Leuk om te doen op de zondagmiddag. Frans muziekje op de achtergrond en gaan… Veel (Frans)bouwplezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s