Kijktip: Franse films en series op Netflix

Franse series en films op Netflix

De serie Lupin met Omar Sy is ondertussen een topper geworden, iedereen schrijft erover net als toen over Emily in Paris. Populair dus, leuk om naar te kijken, geen hoogvliegers maar wel vermakelijk. Maar op Netflix is nog meer Frans te zien naast deze twee, onder andere Le Chalet, Marseille, Demain tout commence (ook met Omar Sy), La Foret, La Manta, Dix pour cent, Dérapages en Le Jeu. Ik schreef daar al menig blogartikel over.

Ik heb weer een aantal Franse films en series gevonden die mij interessant en leuk lijken. Laat vooral weten wat jij van de series of films vindt/vond en of je nog andere leuke Franse film en serie tips hebt. Ik hoor het graag. Laat hieronder een reactie achter.

Osmosis (serie)
In de nabije toekomst koppelt een dating-app vrijgezellen aan hun zielsverwant door data uit hun hersenen te verzamelen. Maar decodering van ware liefde heeft zijn prijs.

Il était un seconde fois (serie)
Een serie van 4 afleveringen. Vincent Dauda, een dertiger, droomt ervan zijn ex Louise terug te winnen. Hij sleurt zijn verdriet met zich mee tot de dag dat een bezorger hem een pakket brengt dat hij niet heeft besteld. Een vreemde, bodemloze doos, waardoor hij een tijdelijke reis ervaart die hem terugbrengt … aan de zijde van Louise voordat ze uit elkaar gingen.

Mon frère (film)
Omdat hij zijn klein broertje wilde beschermen tegen een vader die te gewelddadig was, wordt Teddy, een jonge man zonder verleden, beschuldigd van de moord op zijn vader. Men stuurt hem naar een gesloten onderwijscentrum, waar hij moet wachten op zijn rechtszaak wegens vadermoord. Hij stort zich dan in een wreed universum waarvan hij de regels niet kent.

Nailed it! Frankrijk (serie)
6 afleveringen genieten van een soort Heel Holland bakt maar dan van echt de slechtste thuisbakkers. Vooral leuk wat er allemaal fout gaat. Vermakelijk.

Des vents contraires (film)
Al een oudje uit 2011 maar nog steeds erg mooi. Het leven van Paul verandert grondig wanneer zijn vrouw Sarah plotseling verdwijnt. Na een jaar van vruchteloos zoeken is Paul een gebroken man, verteerd door twijfels en schuldgevoel. Zijn laatste kans is misschien om met alles opnieuw te beginnen vanaf nul: hij verhuist met zijn twee kinderen naar Saint-Malo, de stad waar hij opgroeide. Maar onverwachte ontmoetingen zullen aan dit nieuwe begin een wending geven die hij zich niet kon voorstellen. Een ontroerende film.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s