(Frans) Nieuws, Frankrijk, Franse bodem, Gebruiksartikel
Reacties 4

Iconische modellen van Renault gaan elektrisch

Renault gaat elektrisch

Het Franse automerk Renault gaat met zijn tijd mee want Renault gaat zich richten op een nieuwe productlijn. De iconische modellen de Renault 4 en 5 worden weer uit de kast gehaald en nieuw leven ingeblazen om vervolgens elektrisch verder door het leven te gaan. Deze ommezwaai komt niet uit de lucht vallen want de coronacrisis heeft hard toegeslagen bij Renault. Daarom komt Renault met een nieuwe aanpak.

Renault 5

Zo willen ze onder andere in 2025 marktleider zijn op het gebied van elektrische auto’s. Om dat voor elkaar te krijgen grijpen ze terug naar oude modellen uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw (wat klinkt dat al oud). Er is al een prototype gemaakt van de Renault 5.

de nieuwe elektrische Renault 5

Je moet wel erg goed kijken wil je het model uit de jaren ’70 er in herkennen. Naast deze 2 elektrische modellen komt ook Alpine met 3 elektrische modellen. Ben erg benieuwd hoe de elektrische Renault 4 er uit gaat zien. Als die in Nederland komt, ga ik zeker een keer een proefrit maken.

Lees hier het interview met Eva de Gelder van Alpine Centre Soestdijk.
en dit leuke artikel over Alpine op de Concours d’ Elegance

Volg Van Franse bodem op FB en Instagram en volg het blog voor nog meer Van Franse bodem tips

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

4 reacties

  1. Pingback: De Renault 4L viert 60ste verjaardag – Van Franse bodem

  2. Pingback: Ook Renault komt met restyling logo – Van Franse bodem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s