OPROEP: Wat was je eerste Franse auto? (met verhaal)

Van het een komt vaak het ander. Zo heb ik vorig jaar de rubriek Franse favorieten geïntroduceerd en met succes en in december 2020 deed ik een oproep voor Franse muziekfavorieten. Ook die rubriek is erg in trek en krijg ik erg leuke reactie op. Nu kom ik met een nieuwe rubriek: Wat was je eerste Franse auto? Ik kom eigenlijk op het idee doordat als ik blogartikelen publiceer over iets met auto’s mensen vaak reageren op het artikel met hun eerste Franse auto.

Zo publiceerde ik het artikel over de 60ste verjaardag van de Renault 4L en op Facebook kreeg ik weer allerlei leuke reactie’s. En mensen delen graag hun herinneringen en verhalen over hun eerste voiture.

Dus bij deze de oproep: wat was je eerste Franse auto en heb je daar een leuk verhaal of herinnering bij en wil je dat delen via dit blog? Zo ja, stuur dan je verhaal met foto van je eerste Franse bolide naar vanfransebodem@gmail.com en ik plaats het op dit blog.

Alvast bedankt! En ik ben reuze benieuwd met wat voor verhalen jullie komen.

4 reacties

  1. Mijn eerste Franes auro was een oranje deux chevaux en echt geen nieuwe ! Ik was wijkverpleegkundige in die tijd en ging van hot naar her . Heerlijk met mooi weer het dak open . Mijn kinderen tenniste en moesten ook regelmatig naar andere clubs om te spelen , een feest als het dak open kon en de hele bubs door mij werd vervoerd . Ik heb hier jaren in gereden met veel plezier . Het einde van de eend kwam na jaren toen ik een lekke band had en de band verwisselt moesr worden . Helaas zakte de eend over de krik en zat er een groot gat in de bodem en kon ook het portier. niet meer open Tijd om afscheid te nemen .Daarna kwam er een renaul avonturenmt 4 en daar weer andere avonturen mee beleefd.

    Geliked door 1 persoon

  2. Onze eerste auto was, ruim vijtig jaar geleden, een besteleend, de kleine uitvoering. We hebben hem met een kwast wit geverfd want we vonden de kleur niet mooi. Die zomer gingen we met vrienden op vakantie naar Frankrijk. Een bankje in de lengte achterin (dat kon toen nog en zonder gordels) en een kleine aanhanger want met 4 volwassenen, een baby en een peuter heb je wat spullen nodig als je gaat kamperen. We reden ’s nachts en hielden elkaar wakker door het hele white album van de Beatles te zingen. De eerste nacht haalden we Compiegne (we gingen niet harder dan 70 km per uur) en na drie nachten waren we bij de Dordogne. Compleet versleten maar innig gelukkig. Onze eerste keer in Frankrijk met onze superauto kon al niet meer stuk. Daarna volgden nog een grotere besteleend, een ami, een ami break, twee keer een GS break, een gewone GS, eem BX, een BX break… en nu zijn we verknocht aan onze Volvo. Maar sls ik de kans krijg rij ik graag in de auto van mijn dochter: een C5-break. Heerlijk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s