Lekker knapperig stokbrood van unebaguettesilvousplait.nl

unebaguettesilvousplait

Een Fransman (en -vrouw) kan het zich niet voorstellen, geen stokbrood bij de maaltijd. Ik kan mij nog herinneren toen wij bij een Franse bruiloft aanwezig waren dat de opa van de bruidegom met zijn wandelstok op tafel sloeg waar het stokbrood bleef want die hoorde bij de soep. Het stokbrood is in Frankrijk een groot onderdeel van de maaltijd, men eet het bij de gerechten, tussen de gerechten door en men maakt zijn bord er mee schoon. In Nederland is dat anders wij eten stokbrood bij de BBQ en/of tijdens het ontbijt. Daar wil unebaguettesilvousplait.nl graag verandering in brengen.

In de Sumatraweg in Rotterdam kan Jan-Willem de Laive van unebaguettesilvousplait.nl gebruik maken van een bakkerswerkplaats. Vanaf 16.00 uur gaat hij daar aan de slag met Franse bloem, water, desem en zeezout. De bloem wordt speciaal geïmporteerd uit Frankrijk en is de speciale T65 bloem voor baguettes tradition. De T staat voor type en het getal zegt iets over de hoeveelheid zemelen, vezels, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Voor een echte baguette tradition, die in Frankrijk overigens beschermd is, gebruik je dus T65 bloem. Nadat alles gemengd en gekneed is, laat Jan-Willem het deeg 18 uur rusten. De volgende dag gaat het deeg uit de koeling, worden er stukken van gemaakt, moet het weer rusten, krijgt het de stokbroodvorm met de bekende inkepingen aan de bovenkant van de baguette tradition, om vervolgens weer even te laten rusten voordat de baguette tradition uiteindelijk in de oven gaat.

En dan gaan de baguettes tradition, nadat ze gebakken zijn, meteen de vriezer in. Hierdoor blijven de baguettes het allerverst. De afnemers, dat zijn voornamelijk horeca en delicatessenwinkels, hoeven ze dan alleen nog maar even in de oven op te piepen. Unebaguettesilvousplait.nl bakt per keer zo’n 200 stuks en bakt 3 keer per week. In totaal bakt Jan-Willem dus zo’n 600 baguettes tradition per week. Via de website van unebaguettesilvousplait.nl kan je de baguettes tradition per 5 bestellen. En zoals het vaak gaat met een bijzonder product het valt in de smaak. En dus groeit het bedrijf en leveren ze aan steeds meer bedrijven en gaan ze nu ook kruidenboter erbij maken. Niet zomaar kruidenboter, maar eentje die erg goed past bij de baguette tradition.

Om deze heerlijke baguettes te bemachtigen kan je een SMS of WhatsApp sturen naar: gsm  +31 628 66 66 00 (wel een minimale bestelling per 5 stuks). Buiten Rotterdam kunnen ze opgestuurd worden. Vraag vooral naar de mogelijkheden. Op de website unebaguettesilvousplait.nl staan onder ander de opwarm instructies.

5 reacties op “Lekker knapperig stokbrood van unebaguettesilvousplait.nl”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: