Franse filmparels tijdens IFA van 5-7 maart

Het Internationaal Filmfestival Assen (IFA) is een jaarlijks driedaags filmfestival met een actueel (inter)nationaal programma, waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. Deze 41ste editie vindt plaats van 5 -7 maart. En ze hebben weer een paar Franse pracht parels in petto die je online kan gaan bekijken. Onder andere de film Le Milieu de L’Horizon. Deze gaat over een boerengezin waarvan de dertienjarige Gus zijn leven ziet veranderen. Het is de zomer van 1976 en extreem droog, er heerst kippensterfte en de plotselinge komst van Cécile (Clémence Poésy), een nieuwe vriendin van Gus’ moeder (Laetitia Casta), verschijnen er steeds meer barsten in het gezin.

Verder is er de film Jungle van de jonge Louise Mootz te zien. Zij volgde een aantal vriendinnen drie jaar lang op de voet. Dünya, Lila, Héloise, Bonnie en Solveig staan op het punt volwassen te worden, maar worstelen met wat dat precies inhoudt en welke weg ze kunnen volgen. Met hun vrije en luidruchtige manier van doen, nemen deze jonge Parisiennes geen blad voor de mond. Met hun hart op de tong leven ze een leven vol seks, ruzies en vertwijfeling. Met op de achtgrond lekkere muziek biedt Mootz ons met Jungle een exclusieve inkijk in het nachtleven van Parijs, wanneer de stereotype Parisienne allang ligt te slapen en een schreeuw voor vrijheid en gelijkheid het hardst klinkt.

Kijk voor het hele programma op de website van het Internationaal Filmfestival Assen. De kaarten voor deze editie zijn vanaf 22 februari te bestellen.

2 reacties op ‘Franse filmparels tijdens IFA van 5-7 maart

  1. Bedankt voor de berichten. Ik was heel blij met het bericht van het livestream programma Philippe Elan. De theatervoorstelling ging niet door maar zo heb ik het toch kunnen zien. Groeten Corrie Jansen ten Have

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s