De eerste Franse auto van Henk

Van het een komt vaak het ander. Zo heb ik vorig jaar de rubriek Franse favorieten geïntroduceerd en met succes en in december 2020 deed ik een oproep voor Franse muziekfavorieten. Ook die rubriek is erg in trek. Nu komt er een nieuwe rubriek: Wat was je eerste Franse auto? Ik kwam eigenlijk op het idee doordat als ik blogartikelen publiceer over iets met auto’s mensen vaak reageren op het artikel met hun eerste Franse auto. Na de oproep Wat was je eerste Franse auto (met verhaal) kwamen er gelijk veel leuke reacties binnen waaronder deze reactie van Henk Nijkamp.

Henk: “Mijn eerste Franse auto was een knaloranje Citroen 2CV6 “lelijke eend”. Het was de auto waarin we getrouwd zijn in de zeer strenge winter van 1979. Naast heerlijke vakanties zijn er twee verhalen die in mijn herinnering gegrift blijven.”

Tijdens onze vakantie naar Zweden werden we in Kopenhagen aangesproken door een Amerikaan. “Wat is dat voor auto?”. Ik dus een en ander uitgelegd en daarna vroeg hij: “hoeveel is het verbruik?” Dat kostte wel even wat hoofdrekenen want hij wilde miles per gallon weten! Ik weet niet meer hoeveel dat was maar heeeeeeel veel! Hij vroeg toen: “wil je de auto verkopen?” 😂

Het tweede verhaal speelde de dag na ons huwelijk. We hadden voor onze huwelijksreis een hotel geboekt in Willingen, Sauerland. Het vroor de hele dag en het bruidsboeket op de achterplank heeft het dan ook niet overleefd. Om warm te blijven moest je met een eend toch wel een beetje door blijven totdat…….er een politieman midden op de weg stond en ons tot stoppen maande; geflitst omdat ik te hard reed ! Met een eend wel te verstaan. Toen ik hem vertelde dat we op huwelijksreis waren, getuige het bruidsboeket bij de achterruit, kregen we wel 50% korting: 20 D-mark af moeten tikken.

Wil jij ook met je eerste Franse auto op dit blog? En heb je daar een leuk verhaal of herinnering bij en wil je dat delen? Zo ja, stuur dan je verhaal met foto van je eerste Franse bolide naar vanfransebodem@gmail.com en ik plaats het op dit blog.

Volg Van Franse bodem op FB en Instagram of geef je emailadres door via volg het blog voor nog meer Van Franse bodem tips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s