De eerste Franse auto van Ronald

Van het een komt vaak het ander. Zo heb ik vorig jaar de rubriek Franse favorieten geïntroduceerd en met succes en in december 2020 deed ik een oproep voor Franse muziekfavorieten. Ook die rubriek is erg in trek. Nu komt er een nieuwe rubriek: Wat was je eerste Franse auto? Ik kwam eigenlijk op het idee doordat als ik blogartikelen publiceer over iets met auto’s mensen vaak reageren op het artikel met hun eerste Franse auto. Na de oproep Wat was je eerste Franse auto (met verhaal) kwamen er gelijk veel leuke reacties binnen waaronder deze reactie van Ronald Bant.

Ronald: “Mijn 1e Franse auto was een Citroën Visa, blauwe kleur. Ik ging van een racemonster AlfaSud Ti, naar deze keurige, kleine gezinsauto. Mijn wilde leven voorbij, geen ritjes meer van Amsterdam Bijlmer naar Parijs in 3 uur en 3 kwartier in mijn witte racemonster. Dat wil zeggen, om 5 uur vertrekken en om kwart voor 9 op terras in centrum Parijs, met een espresso en croissant. En dat zonder ooit een bekeuring te hebben gehad.


Nee, nu netjes in de Visa. Waren in verwachting van mijn eerste zoon en vond dat een veilige auto meer op zijn plaats was.Was wel wennen hoor, zeker als je gewend was snel op te trekken en strak door de bochten te driften.Nu gezapig met een nette snelheid , alles keurig volgens de regels in de Visa. Een kleine, maar fijne auto, waarmee ook vakanties naar Frankrijk, zijn gegaan.Maar toen er nog 2 kinderen kwamen, werd de Visa toch echt te klein. En werd er overgestapt naar een ruime Renault 18 station.

Het zou trouwens niet mijn laatste Franse auto zijn. Inmiddels aan mijn 12e Franse auto toe. Na de Visa,  kwamen er 2 Renault 18, 5 Renault 25, 1 Renault Saffrane. Toen even vreemd gegaan met een Chrysler Voyager, maar weer snel terug naar Frans, dit keer een Citroën C4 Grand Picasso. Daarna een zeer mooie Renault Megane Estate Bose, en sinds 1,5 jaar mijn spierwitte Renault Kadjar.
Ach ja, een echte Gallofiel kan niet zonder een Franse voiture.

Wil jij ook met je eerste Franse auto op dit blog? En heb je daar een leuk verhaal of herinnering bij en wil je dat delen? Zo ja, stuur dan je verhaal met foto van je eerste Franse bolide naar vanfransebodem@gmail.com en ik plaats het op dit blog.

Volg Van Franse bodem op FB en Instagram of geef je emailadres door via Volg het blog voor nog meer Van Franse bodem tips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: