Gesloten – WINACTIE: waardebon van 50,- om te besteden in Pannenkoekenrestaurants en recept Pannenkoekentaart met Bonne Maman jam

Het mooie Franse merk Bonne Maman heeft dit voorjaar een leuke winactie. Je kan namelijk vanaf vandaag elke week tot en met 11 april kans maken op een waardebon van €50 die je kan besteden bij een pannenkoekenrestaurant bij jou in de buurt. Drie weken lang kiest Bonne Maman iedere week 10 winnaars uit. De actie heet Geef kleur aan je pannenkoek en je begrijpt denk ik al een beetje wat je moet doen….juist ja, iets met een pannenkoek en een Bonne Maman jam naar eigen keuze.

Vandaag is niet zo maar een dag maar is het pannenkoekendag. Een mooie dag voor Bonne Maman om deze actie te starten samen met de Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants. In de deelnemende restaurants zal (zodra zij opengaan) Bonne Maman jam op tafel staan, zodat jij jouw pannenkoek feestelijk kan versieren. Tot die tijd kan je natuurlijk ook thuis kleur aan je pannenkoek geven met die overheerlijke Bonne Maman jam.

Wat moet je doen om die waardebon van €50 te winnen? (je moet wel op Instagram of Facebook zitten)

  1. Geef kleur aan je pannenkoek met Bonne Maman jam en plaats een foto in je story (stuur Bonne Maman een screenshot als je account op privé staat)
  2. Tag @bonnemaman_nl en gebruik #geefkleuraanjepannenkoek.

De winnaars ontvangen een DM. Doe mee en wie weet win jij wel een van die waardebonnen en zit je straks als het allemaal weer mag heerlijk met je vriend, vriendin, partner, opa, oma of je gezin te genieten van een heerlijke pannenkoek uiteraard met de lekker jam van Bonne Maman. Bonne Chance!!

Pannenkoekentaart met Bonne Maman jam en slagroom

Pannenkoekenbeslag: 80 gram bloem, 50 gram suiker, zout, 3 eieren, 18 cl melk, 8 cl room, 20 gram gesmolten boter en nog wat boter voor het bakken van de flensjes/crêpes/pannenkoeken.

Meng de bloem met de suiker en het snufje zout in een grote kom (je kan wat minder gewone suiker gebruiken en dat vervangen door vanille suiker). Doe de 3 eieren erbij en mix goed. Meng daarna de melk en de room door het beslag. Als laatste roer je de gesmolten boter door het mengsel. Laat het beslag een 30 minuten rusten in de ijskast. Bak in een koekenpan de pannenkoeken. Het ligt aan jezelf hoeveel dat er worden. Als je “dun” bakt heb je er meer dan dat je “dik” bakt. Laat de pannenkoeken iets afkoelen.

Ondertussen klop je ongeveer 125 ml slagroom op met wat suiker (of vanillesuiker) en je kiest een lekkere Bonne Maman jam uit. Ik koos voor een 4 vruchten jam. Je gaat nu stapelen en smeert op de eerste pannenkoek wat jam daarop leg je de tweede pannenkoeken en daar smeer je wat slagroom op en zo ga je verder tot je pannenkoeken op zijn. Je kan als topping enkele aardbeien er bovenop zetten of ander rood fruit of besprenkelen met vloeibare honing. Bon Appetit!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s