Bekroonde Franse docu’s op TV5MONDE

Eindelijk mag de rode loper weer uit in Cannes. Normaal gesproken vindt het prestigieuze Cannes Filmfestival altijd in mei plaats, maar door de pandemie is het festival dit jaar verschoven naar de zomer, 6 t/m 17 juli om precies te zijn.
TV5MONDE heeft daarom een speciale programmering met bekroonde cinema en documentaires waarin filmsterren worden geportretteerd, waaronder een exclusief interview met Alain Delon.

EXCLUSIEF INTERVIEW – ALAIN DELON FACE AU MONDE
Maandag 5 juli om 21:00
Hij is een van de grootste sterren van de Franse cinema! Alain Delon, wiens publieke optredens zeldzaam zijn, gaf een uitzonderlijk interview aan Cyril Viguier. De acteur blikt terug op het wereldnieuws, zijn carrière en zijn filmprojecten.
Het is zijn eerste interview in twee jaar tijd, exclusief voor TV5MONDE.

DOCU – OUI CANNES (Nederlands ondertiteld)
Maandag 5 juli om 12:30
Vanaf La Croisette in Cannes onderzoekt presentatrice Catherine Beauchamp de invloed die het beroemde internationale filmfestival heeft op de carrière van persoonlijkheden uit Quebec en eert het succes van nationale producties. Met bijdragen van Xavier Dolan, Monia Chokri, Roger Frappier, André Turpin, Denise Robert, Dominique Besnehard …
Regie: Yves Gagné (Canada, 2019)

DOCU – PHILIPPE R. DOUMIC, SOUS SON REGARD L’ÉTINCELLE (Nederlands ondertiteld)
Woensdag 7 juli om 21:00 
In de zestiger jaren maakt de in 2013 overleden fotograaf Philippe Doumic vele portretten van opkomende sterren in de Franse filmwereld: Godard, Bardot, Truffaut, Moreau, Belmondo, Deneuve … Sommige van deze foto’s zijn symbolen van de Nouvelle Vague geworden, andere zijn nooit gebruikt. Waarom? Intiem portret van een miskende kunstenaar.
Regie: Laurence Doumic, Sébastien Cauchon (Frankrijk, 2019)

DOCU – MYLÈNE DEMONGEOT, LA MILADY DU CINÉMA (Nederlands ondertiteld)
Maandag 12 juli om 12:30
De Franse actrice Mylène Demongeot kan trots zijn op een eclectische carrière, van historisch drama tot komedie, film en televisie. Na zestig jaar carrière en zeventig films is ze een van de grote actrices van haar generatie geworden, een hartstochtelijk liefhebber van film en andere mensen..
Regie: Dominique Besnehard (Frankrijk, 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s