De Apenprins van de Franse animatiemeester Jean-François Laguionie vanaf 7 juli in de Nederlandse bioscopen (met gratis kaartjes)

De Apenprins van de Franse animatiemeester Jean-François Laguionie is vanaf 7 juli in de Nederlandse bioscopen te zien. Een aantal jaar terug maakte hij “Louise en Hiver”, misschien bekend. De film heeft een kijkwijzer van 6 jaar, maar omdat het een Frans gesproken film is met Nederlandse ondertiteling, zal het voor kinderen vanaf een jaar of 8 of 9 zijn.

Het verhaal
Tom is als baby te vondeling gelegd en groeit op bij professor Abervrach en Elizabeth, twee slimme, rebelse wetenschappers. Zij wonen op het eiland Nioukos bij een prachtige, vreemde stad, waar iedereen gelooft dat zij de enige bewoners op aarde zijn. Op een dag spoelt de oude apenprins Laurent aan op het strand. Hij komt van ver over zee, uit het machtige rijk Laankos. Tom ontdekt hem en brengt hem naar huis. Professor Abervrach probeert met de komst van de apenprins de andere wetenschappers ervan te overtuigen dat er meer is dan de stenen stad waar zij wonen. Niemand wil hem echter geloven en de anderen willen koste wat het kost hun eigen denkbeelden in stand houden. De prins loopt groot gevaar. Ondertussen rukt het bos op en overwoekert het de stad.

Ruim twintig jaar na A Monkey’s Tale en vijf jaar na Louise en Hiver verschijnt een nieuw meesterwerk van de veel bekroonde regisseur Jean-François Laguionie (1939). Samen met regisseur Xavier Picard (1962) creëerde hij een even prachtige als grappige en intelligente film voor alle leeftijden, met schitterend kleurgebruik en een delicate animatiestijl. Een doordacht verhaal dat stemt tot nadenken, zonder moraliserend te zijn. Over de omgang met natuur, cultuur en andere soortgenoten, over beschaving en de vraag hoe je een samenleving een welkome plek maakt voor iedereen.

WINACTIE
Je kan in aanmerking komen voor 2 bioscoopkaartjes van deze film. Hoe? Gewoon door onder dit blogbericht een reactie achter te laten dat je de kaartjes graag zou willen winnen. Eind van de dag prikken we de winnaar. Deze krijgt persoonlijk bericht. Veel succes. Bonne Chance!

Kijk op de prachtige website www.apenprins.nl waar de film te zien is. Onder andere in Amersfoort, Amsterdam en Leiden.

4 reacties

  1. Met mijn drie Franse kleinkinderen zou ik graag naar deze film gaan. Allereerst omdat we al zo lang niet meer naar de Cinema zijn gegaan door Corona maar ook omdat ze nu na lange tijd eindelijk weer eens bij mij zijn. En zij van mooie verhalen houden.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ga zeker mijn 2 Franstalige kids die geinteresserd zijn in Filosofie en wetenschap meenemen als we 2 kaartjes zouden winnen, nog beter 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s