WINACTIE: voorpremiere film van Charles Aznavour met optreden Alderliefste op 14 juli

Op woensdag 14 juli 2021 is het in Frankrijk, Quatorze Juillet, de Nationale feestdag. Om dat te vieren in Nederland wordt er een feestelijke voorpremière georganiseerd met de film van CHARLES AZNAVOUR, LE REGARD DE CHARLES in EYE Amsterdam. Een ode aan de Franse chansonnier. De film wordt voorafgegaan door een optreden van Gerard Alderliefste and friends.

Vanaf 15 juli zal de film in bioscopen in het hele land te zien zijn.

Het programma voor 14 juli is:

20:45 uur inloop
21:00 uur zaal open
21:10 uur start voorprogramma
21:40 uur start film
23:00 uur einde

Het verhaal achter LE REGARD DE CHARLES

In 1948 kreeg Charles Aznavour een 16mm filmcamera van Edith Piaf. Het was zijn eerste camera die hij sindsdien altijd bij zich had. Tot 1982 schiet hij vele rollen vol. Het filmmateriaal is zijn persoonlijke dagboek. Aznavour filmt zijn leven, een leven als een film. Hij filmt altijd en overal. Momenten en gebeurtenissen, plaatsen waar hij optreedt, zijn vrienden, liefdes en narigheid.. Een paar maanden voor zijn dood, bekeek hij het materiaal met Marc di Domenico. En besloot er een film van te maken, zijn film.

Van Franse bodem mag 2 kaartjes weggeven aan 1 winnaar. Dus bedenk wie jij mee zou willen nemen naar deze feestelijke voorpremière met een optreden van Alderliefste. Hoe mooi is dat, 2 vliegen in 1 klap. Want zeg nou zelf een optreden van Alderliefste is ook niet verkeerd. Dus laat in een reactie onder dit bericht weten wie jij mee neemt en misschien zit jij woensdag 14 juli in Amsterdam wel te luisteren naar het optreden van Alderliefste en kijk je daarna naar de film van Charles Aznavour. De winactie duurt tot maandag 12 juli en de winnaar krijgt persoonlijk bericht. Bonne Chance!!!

De film werd vorig jaar ook al groots aangekondigd in de media maar werd door corona regelmatig uitgesteld.

8 reacties op “WINACTIE: voorpremiere film van Charles Aznavour met optreden Alderliefste op 14 juli”

  1. Loes Avatar
    Loes

    😍😍😍Ik zou mijn tante meenemen! Ik kwam er pas onlangs achter dat zij, net als ik groot fan is van Charles Aznavour! Hij was ‘aanwezig’ in de trouwzaal tijdens ons huwelijk en ik zat vooraan bij één van zijn laatste concerten in Nederland!

    Geliked door 1 persoon

  2. Thea Verweij Avatar
    Thea Verweij

    GEWELDIGE ACTIE! AZNAVOUR BLIJFT EEN GROOTHEID! IK ZOU MIJN VRIENDIN WENDY MEE WILLEN NEMEN. ZIJ ZIT IN EEN MOEILIJKE PERIODE MOMENTEEL EN HEEFT ONTSPANNING NODIG, DAT ZOU HAAR GOED DOEN

    Geliked door 1 persoon

  3. Do Avatar
    Do

    Ouii!!! Quelle chance! Soms komt er iets voorbij dat zó op maat past; zowel AZ als AL zijn grote helden van mij! Mijn mooiste kado ever: Alderliefste kwam zingen op mn vijftigste verjaardag, ik geniet nu nóg na (5 jaar terug;) en ever since, heeft mn vriendin Catherine het ook over hem en is haar grootste wens hem nog ns te “ boeken” maar na haar zware periode en nare scheiding is geld n issue. Ze blijft positief, en hoe mooi zou het dan zijn haar hiermee te kunnen verrassen!?
    Biensûr ben ik bij het concert van Aznavour geweest, wat n chansonnier is dat, een film is het minste om hem te eren, dat zou de avond nóg mooier maken; fantastique!

    Geliked door 1 persoon

  4. nederkoorn2 Avatar

    Ik wil graag mijn man Erik meenemen !Ooit een concert van hem gezien in een “platte zaal” dat was geen succes . Hij is nl niet zo groot maar wel groots !

    Geliked door 1 persoon

  5. nederkoorn2 Avatar
    nederkoorn2

    Zie bovenstaand bericht !

    Geliked door 1 persoon

  6. dagmar1970 Avatar

    Zou dolgraag met mijn jeugdvriend Henk gaan, omdat we vroeger samen al dol waren op zijn prachtige chansons. Iedereen verklaarde ons toen voor gek, het was in de jaren 80 haha!
    Zou een leuke muzikale reünie zijn voor ons beidjes!

    Geliked door 1 persoon

  7. Dagmar Wijnbelt-van Heun Avatar
    Dagmar Wijnbelt-van Heun

    Hoe leuk zou het zijn om met mijn schoolvriend Henk samen naar deze film te gaan?!
    We vonden samen de chansons die we tijdens muziekles (1984) hoorden zo prachtig, de rest van de klas moest altijd hard om ons lachen… Mooie herinnering!

    Geliked door 1 persoon

  8. Leni Avatar

    Wat tof lijkt mij dit om deze film samen met mijn man te zien. Heel lang geleden samen naar voorstelling geweest in Den Haag. Lijkt me echt fijn om deze film te zien 🙏

    Like

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken