Pépite, Franse delicatessen webshop

Je zou bijna niet meer naar La Douce France afreizen voor al die lekkernijen uit dat land want Nederland heeft tegenwoordig aardig wat Franse hotspots waar je heerlijk Frans stokbrood, croissants, kazen, patisserie, charcuterie, delicatessen en crêpes kunt in slaan. En het houdt maar niet op met nieuwe adresjes want er is weer een nieuwkomer op de “Franse markt” namelijk Pépite.

Pépite is een webshop met heerlijke Franse specialiteiten zoals vissoep, tapenade, olijfolie, sardines en rouille. De webshop is opgezet door Camile Basset. Camille is geboren en getogen in de baai van Saint-Tropez en eten stond altijd centraal. Familiebijeenkomsten waren altijd rond een mooie lange tafel waar de heerlijkste maaltijden van het ene uiteinde naar het andere werden doorgegeven, vergezeld met luide en vrolijke discussies. Toen ze voor haar studie naar Parijs verhuisde, ontdekte ze de warmte en gezelligheid van het ontmoeten van vrienden op een caféterras.

Nieuwe gerechten uitproberen, nieuwe smaken ontdekken en ze associëren met precies de juiste fles wijnis voor Camille een nieuw tijdverdrijf geworden. Van Bretagne tot de Provence, tijdens al haar reizen in Frankrijk heeft ze prachtige nieuwe producten ontdekt.

Hier in Nederland wilde ze al deze uitstekende lokale producten delen met vrienden en de zonnige Provençaalse culinaire manier van leven, rijk aan verse smaken en aroma’s, bijbrengen. Of het nu gaat om lunches, diners in de buitenlucht of eenvoudige aperitiefjes. En dus creëerde Camille Pépite. Een selectie van de beste Franse gerechten, grotendeels door haarzelf lokaal geproduceerd in de Provence. In het selectieproces besteed ze de grootste zorg en aandacht aan de smaken, maar ook aan de ingrediënten en samenstelling, waarbij ze de kwaliteit nooit uit het oog verlies.

In de toekomst wil ze regelmatig terug naar Frankrijk om nieuwe specialiteiten te vinden, nieuwe ambachtslieden te ontmoeten en nieuwe “pépites” terug te brengen voor op tafels in Nederland.

Momenteel verkoopt ze via haar webshop pepite-finefoods.nl of staat ze op de markten van Le Marie Marché in Den Haag. Koop je lokaal dus omgeving Den Haag /Voorburg dan loop je da kans dat ze de door jouw bestelde prodcuten zelf op haar fiets komt afleveren.

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s