Franse campinggevoel bij Chez Miné Amsterdam (Bos en Lommer)


Morgen openen de heren van Tosti Creative een nieuwe (Franse) hotspot. Naast de bar Bar Piquette, aan het Ij tegenover het Centraal Station in Amsterdam, hebben de boys een nieuwe plek gecreeërd en wel Chez Miné; dé nieuwe bar om je te vermaken op het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam.

Hier mag én kan je doen wat je maar zou willen doen in je vrije tijd. Van ’s morgens vroeg jeu de boulen of potje ‘rond de tafel’ met je vrienden tijdens de borrel, tot ’s avonds laat dansen op de jaren 80 vintage discovloer. Chez Miné voelt een beetje als je oude Franse camping, maar dan wel met een vleugje Parijse nachtbar. Voor een plek als deze moet een nieuw woord in het
leven geroepen worden; de recreatiebar! Nostalgische camping vermaak, maar dan in de stad.

Volgens de 4 oprichters van Chez Miné recreëren Amsterdammers te weinig. De oplossing is een plek waar het niet zien en gezien worden is, maar vermaken en vermaakt worden. Verder is het gewoonweg leuk dat het wel eens draait om meer dan alleen eten en drinken en dus draait het bij
Chez Miné om vermaken en vermaakt worden.
“Wij houden van dingen doen naast het drinken, dus draait onze bar om vermaakt worden en spelen, zoals je vroeger deed met je vriendjes en familie op de camping. Bij ons kan je zodoende een potje jeu de boulen, darten of poolen. Je laten vermaken door theater en live muziek van zowel authentieke bands als de lokale dj’s,” aldus Primo een van de eigenaren.

Elke maand is er een petanque- en kubb-toernooi. De andere dagen vullen zich met salsa avonden, wielren ride-outs, nachttheater en als het weer mag is er iedere vrijdag disco avond op een originele jaren 80 discovloer.
Naast het groene plantsoen, het ruim opgezette terras met een deel strand, is er binnen maar liefst een ruimte van 500 vierkante meter om je te vermaken.
“Binnen weet je niet zeker of je in je corny bar-dancing van het plaatselijke dorp bent of een Parijse nachtbar. We hebben zo’n schuin podiumpje en ook een petanque baan binnen.” aldus Nick Smit.

Aan de grote zaal grenzen nog twee extra zaaltjes waar Amsterdammers gratis vrij spel krijgen om hun corona hobby met de rest van de stad te delen. Of het nou chessboxing, olieworstelen of schildercursussen zijn maakt de organisatie niet uit. Als er maar wordt gerecreëerd.

Naast alle dagelijks wisselende activiteiten is er één constante factor: het menu wat draait op je alltime vakantie favourite: (36 uur gerezen) pizza! Maar nu wel in het hedendaagse jasje waar je blij van wordt en te combineren met de verschillende moderne groente gerechten die op de kaart te vinden zijn; gegrilde broccoli met romesco saus, burrata salade met tomaat en pruim of frisse aardappel courgette dille salade met vegan kaas.

Een camping wijntje heeft echt wel zijn charme, maar bij Chez Miné hebben ze het net een niveautje hoger getild en is er genoeg keuze goede natuurwijn of de meer traditionele wijnen.
Net zoals op de camping kan je je daarna versmaden aan een over lekker Ola ijsje. Deze mag je uiteraard helemaal zelf uitkiezen en pakken uit de vriezer, want zo hoort dat!

Vanaf morgen is Chez Miné open van donderdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur tot in de late uurtjes. Waar? Aan het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam. chezmine.nl

Een reactie op “Franse campinggevoel bij Chez Miné Amsterdam (Bos en Lommer)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s