Erik van Muiswinkel en Le Petit Prince (Alliance Française)

Wanneer je je de Franse taal machtig wilt maken kan je een cursus gaan volgen bij 1 van de Alliance Françaises in Nederland. Naast dat de Alliance taalcursussen geeft doen ze ook veel op cultureel gebied. Zo bieden ze Franse films aan, wijnproeverijen, Franse chanson avonden en boekbesprekingen. Elke regio heeft zo zijn eigen Franse activiteiten. De een wat meer dan de ander. De activiteiten zijn vaak voor de cursisten van de Alliance gratis te bezoeken. Andere betalen een kleine bijdrage.

Een aantal Alliance Françaises springen er uit waaronder die van Kennemerland. Daar vertelt bijvoorbeeld Erik van Muiswinkel (ja ja die van sinterklaas) waarom hij het boek van Le Petit Prince heeft vertaald. Hij doet dat op 5 oktober 2021 om 20.30 uur in Theater De Liefde in Haarlem.

Wil je je kleden als een Parisienne of wil je weten hoe het is om in Parijs kerst te vieren dan kan je maandag 13 december 2021 om 20.00 uur naar Église Wallone in Haarlem want daar vertelt Renée Koudstaal je er alles over. Zij schreef het boek Leef als een Parisienne. Ook als je hartstikke Nederlands bent. Van Franse bodem interviewde haar. Met Renée stelde Van Franse bodem 10 Franse restaurants in Nederland samen wat gepubliceerd werd in haar boek. Ook publiceerde Van Franse bodem de 5 Franse favorieten van Renée.

Ook Alliance Française Zutphen heeft een mooie Franse culturele agenda.

Genoeg om naar uit te kijken dus op Frans gebied.

Alliance Française Kennemerland voor het volledige programma.

Eén reactie op “Erik van Muiswinkel en Le Petit Prince (Alliance Française)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: