Nederlandse musicalversie van de succesvolle Franse film Amélie

De Film Amélie (2001) was een hit in zowel Frankrijk als de rest van de wereld. Het verhaal gaat over de Parisienne Amélie en speelt zich af in de wereldstad Parijs. Je ziet veel Parijse aspecten als de metro en vooral de wijk Montmartre terwijl Amélie er werkt en ronddwaalt. Een grappige, ontroerende en mooie film. Van deze film is nu een musical gemaakt en is van 2 oktober te zien in de Nederlandse theaters.

Fotografie: Annemieke van der Togt, ontwerp: Jack Waas

Morssinkhof Terra Theaterproducties heeft ruim twee jaar gewerkt aan de voorbereidingen van de Nederlandse musicalversie van de succesvolle Franse film Amélie. Na Broadway in New York, West End in Londen en München in Duitsland is de musical vanaf 2 oktober 2021 eindelijk in Nederland te zien. De voorstelling zal tot en met april volgend jaar in heel Nederland te zien zijn. De rol van Amélie wordt gespeeld door de Nederlandse actrice Christanne de Bruijn. De vertaling en regie zijn door Daniél Cohen.

Fotografie: Annemieke van der Togt, ontwerp: Jack Waas

Het verhaal van de musical
Amélie Poulain houdt zich al haar hele leven verborgen voor de buitenwereld. Als kind werd ze door haar ouders thuisgehouden van school en leefde ze in haar eigen fantasiewereld. Wanneer het eindelijk tijd is om haar huis te verlaten, leidt ze een rustig leventje als serveerster in Parijs. Tot ze door een bijzondere gebeurtenis ontdekt wat ze wil met haar leven: anderen helpen om liefde en geluk te vinden, op haar eigen unieke en betoverende manier. Dan wordt ze zelf verliefd en kan Amélie zich voor het eerst in haar leven niet meer verbergen. Een ontroerend sprookje van nu in de romantische stad Parijs, voor het eerst als musical.


Amélie de Musical, naar de bekende film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is met live muziek vanaf 2 oktober 2021 te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.ameliedemusical.nl.

Fotografie: Annemieke van der Togt, ontwerp: Jack Waas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: