TV5MONDE en de week van de smaak (Semaine du goût)

De Franse president Macron maakte afgelopen week het idee bekend om een trainingscentrum te openen in Lyon om de Franse eetcultuur te promoten. Speciaal in Lyon omdat die stad meer dan 4000 restaurants heeft en er daar maar liefst zeventien Michelin-sterren zijn uitgedeeld.

En alsof het er voor geprogrammeerd is komt TV5MONDE met de Week van de smaak (Semaine du Goût) van 11 tot 17 oktober. Erfgoed, geschiedenis, knowhow: geniet van de Week van de Smaak. Van het land tot in de keuken, van de rauwe ingrediënten tot het gerecht op het bord; boeren en chef-koks onthullen de geheimen van hun vak en delen hun passie voor gastronomie.

Les Maitres des saveurs
Iedere zondag om 18:30 vanaf 10 oktober

Waar komt het succes van de Franse keuken vandaan?
Met internationale chef-koks die weg zijn van de uitmuntende Franse producten, volgen we de geschiedenis van de Franse gastronomie.

Nous Paysans
Woensdag 13 oktober om 21:00

Het epische verhaal van de Franse boeren
Het verhaal achter de lange geschiedenis van de Franse boeren: hoe hun beroep evolueerde in de 20e eeuw. Ze tonen ons de rijkdom en diversiteit van een agrarisch Frankrijk dat niet alleen het verleden, maar ook de toekomst van het land is.

Entre Les Bras
Zondag 17 oktober om 21:00

De overdracht van een erfenis
In 2009 besluit Michel Bras, de beroemde chef-kok uit de Aveyron, het stokje door te geven aan zijn zoon Sébastien. Hoe kan iemands levenswerk worden overgedragen? Is het makkelijk voor een zoon om zelf naam te maken?

Alles Nederlands ondertiteld.

Een reactie op “TV5MONDE en de week van de smaak (Semaine du goût)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s