Chansons bij de Concert-zender!

CHANSONS! BNNVARA

Nu de veelbekeken tv-serie van Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps na vanavond op zijn eind loopt, is het goed om te weten dat de Concertzender al sinds jaar en dag een wekelijks radioprogramma met Franse chansons uitzendt. Het wordt gepresenteerd door Sylvester Hoogmoed, journalist en biograaf van chansonnier Ramses Shaffy.

Hoogmoed: ‘Ik ben al een liefhebber van het Franse lied sinds ik tijdens mijn middelbare schooltijd Jacques Brel ontdekte. Daarna volgden al snel Brassens en al die anderen. Door goed naar hun teksten te luisteren leerde ik de taal. Niks tegen Engels, maar ik vind Frans muzikaler en je hoort het veel te weinig bij ons op de radio. Net als andere talen die af en toe aan bod komen in mijn programma: Duits, Italiaans, Spaans, Russisch, en ook Nederlands. Ik vind het daarbij leuk om als een jojo door de tijd te schieten: dan weer iets nieuws, dan weer een hit uit 1935, en soms zelfs iets van honderd jaar geleden. Er gebeurt ook nu nog steeds heel veel op chansongebied, ik ontdek nog maandelijks nieuwe artiesten.

Ook in Nederland trouwens, denk bijvoorbeeld aan Tess Merlot, Britta Maria & Maurits Fondse, Gerard Alderliefste, Philippe Elan, noem ze maar op. Ieder jaar zijn er ook weer een stuk of wat enthousiaste jonge artiesten die meedoen aan het Concours de la Chanson van de Alliance Française, dat wordt uitgezonden door de Concertzender.’

De Concertzender is te ontvangen via de kabel, app en website. Via de site en app is er een enorm archief online met programma’s uit de afgelopen jaren.
http://www.concertzender.nl/programma_maker/sylvester-hoogmoed/page/2/

2 reacties op “Chansons bij de Concert-zender!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: