Renault eert de 60-jarige Renault 4L met conceptauto

Renault suite no4

Afgelopen vrijdag werd ie exclusief onthuld bij Christie’s in Parijs; de Renault SUITE N°4. Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de Renault 4 werkte het merk samen met ontwerper Mathieu Lehanneur om de auto opnieuw uit te vinden. Uit die samenwerking is de SUITE N°4 gekomen, een conceptauto die doet denken aan een mobiele hotelsuite.

De visie van Mathieu Lehanneur wordt beïnvloed door twee parallelle werelden, die van de auto en die van de architectuur. Renault SUITE N°4 is een eerbetoon aan de 4L, die zijn zuivere, sobere en eenvoudige geest behoudt. Mathieu wilde de auto- en architectuurwereld samenbrengen door een open hotelkamer te creëren. Beter dan een suite in de mooiste hotels en precies waar je hem wilt hebben: aan zee, midden in een veld of in de stad van je dromen.

Het lijnenspel van het iconische model is overeind gebleven maar verder onderging het model een ware transformatie. De achterkant inclusief de achterklep werden vervangen door een lichtkoepel in polycarbonaat, die de lichtinval van een kunstenaarsatelier weerspiegelt. Op het dak rust een rooster met zonnepanelen dat de zonnestralen op transparante wijze doorlaat en tegelijk helpt om de batterij van de voortaan 100% elektrische auto op te laden. Vooraan vinden we de iconische lichten, alsook de originele vormen en lijnen. Het radiatorrooster is gemaakt van gepolijst aluminium, dat een zilverkleurig lichteffect creëert en de auto een vloeiende en dynamische uitstraling geeft. De carrosserie werd behandeld met een legering van drie lagen verf die het icoon een cement-achtige uitstraling geven wat weer kenmerkend is aan de moderne architectuur.

Binnenin gebruikte Mathieu Lehanneur stoffen bekleding om warmte en energie in de auto te brengen. De stoelen en het dashboard zijn overtrokken met geel fluweel. De rugleuning van de stoelen is voorzien van dikke geribbelde rib-stof om een robuust effect te creëren. De volledig omgebouwde achterbak is een mengeling van natuurlijke vezels op de vloer en hout voor de uitschuifbare lade die de binnenruimte verlengt, als bank kan dienen en wordt opgeborgen zodra men de achterklep opent. Net als bij de 4L in zijn tijd zijn alle stoffen ‘made in France’ en gemaakt door Parijse fabrikanten van luxe-meubilair.

Rondom dit feestvarken zullen er nog allerlei events plaatsvinden, zo is het ‘nieuwe’ model vanaf november te zien in het Atelier Renault in Parijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: