11 november: Dag van de Franse taal

Voor het achtste jaar op rij wordt op 11 november 2021 de landelijke Dag van de Franse taal georganiseerd op veel scholen in Nederland. Je kunt je als school hiervoor aanmelden. Via een projectboekje wordt er allerlei lesmateriaal aangeboden die je die dag op je school kunt uitvoeren. Een belangrijk doel van de dag is om de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen en de Franse cultuur in het zonnetje te zetten.

Het is inmiddels een traditie dat op de tweede donderdag van november honderden scholen in het teken staan van de Franse taal en cultuur. De vaksecties Frans organiseren dan speciale themalessen en workshops, vaak in samenwerking met andere vakken, en nodigen gastsprekers en artiesten uit om leerlingen te enthousiasmeren voor hun vak. Ook leerkrachten van basisscholen kunnen hieraan mee doen.

Rendez-vous à tous le 11 novembre prochain! We zien je graag op 11 november!

De Dag van de Franse taal is een initiatief van de Ronde Tafel Frans en heeft als doel de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen. Door op een leuke manier bezig te zijn met hedendaagse Franse cultuur, de rol van Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, ervaren de leerlingen: Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous!

Voor meer informatie en het opvragen van het projectboekje: www.dagvandefransetaal.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: